Zeus, taeva-ja äikesejumal, oli samas ka peajumal, kuid polnud sugugi kõige looja, nagu kristlik taevaisa, kes tootis kuue päevaga mittemillestki kõik olemasoleva. Zeus oli kõigest teise põlvkonna jumal.

Alguses oli Kaos, millest võrsusid pimedus ja öö ehk Erebos ja Nyx (kes heitsid kohe ühte ja said kaks last, Hemera ja Aitheri ehk päeva ja valguse) ning maa ja maa-alune ehk Gaia ja Tartaros.

Gaia on kui neitsi Maaria, sest temast sündis partenogeneetiliselt, mis tähendab meheliku sekkumiseta, kaks poega Pontos ja Uranos ehk meri ja taevas.

Eelnevate sündmuste ajal, aega veel ei olnud. Aeg tekkis siis, mil Uranos ehk taevas oli oma ema Gaia ehk maa kohal nii kaudses kui otseses mõttes (Kreeka jumalad suksutasid emade, õdede, isade ja vendadega, ning ohjeldamatult), mille tulemusena tuli ilmale palju tugevaid ja terveid lapsi, nende hulgas ka Kronos ja Rhea, kes asusid omakorda sugu tegema, pannes aluse jumalike olendite teisele põlvkonnale.

Kronose ja Rhea ühtest sündis viimasena Zeus, kellest sai vanim laps. Et noorim on vanim? Põhimõtteliselt jah, sest kõik eelnevad järeltulijad sõi Kronos ära, kuid ema vahetas Zeusi kivi vastu, mis kinni pisteti. Ja kui Kronos oli joonud peekrist soola, sinepi ja oksejuure segu, väljastas ta ka kõik teised lapsed Hera, Poseidoni, Demeteri, Hadese ja Hestia, ent Zeus oli sel ajal juba kenasti olemas.

Muide, Kronos kastreeris lõpuks Gaia palvel Uranose ning nendesamuste mahalõikamispaigas kasvasid verest välja fuuriad, titaanid ja graatsilised nümfid.

Seks hetkeks, kui nümfid maale ilmusid, oli Kreeka jumalate ajaloost jutustatud ainult kümnendik ja edasi läheb samas stiilist – spermat on sama ohtralt kui verd.

Kõige kõrgemal suksutajatest seisis mõistagi Zeus, kes tegeles suurema osa ajast kõrvahüpetega ning amüseeris nii surematute kui surelikega nende soost hoolimata. Tema abikaasa Hera viitis samas aega Zeusi arvukate järeltulijate tagakiusamisega.

Tuleb tunnistada, et „Kreeka müüdid” on igati hariv raamat ja mitte vaatamata, vaid just tänu humoorikale tekstile, mis seletab lahti Kreeka müüdid ja teeb selgeks, et Olümpos ja paraku ka allpool asuv oli üks paras patupesa ja elunautimise paik.