Horvaatia

Kuigi hotellid, restoranid, muuseumid ja poed on juba avatud, siis pole Horvaatia veel teatanud, millal välisturiste riiki hakatakse laskma. Kinnitamata andmetel plaanitakse avada riik juunis lähedal asuvatele riikidele nagu Tšehhi, Ungari, Austria ja Slovakkia.

Küpros

Riik plaanib hakata end järk-järgult end turistidele avama juuni keskel. Lähiajal avalikustatakse, millistest riikidest ja mis reeglite alusel väliskülalisi riiki oodatakse. Rannad avatakse avalikkusele juba 1. juunist. Ryanair taasalustab lende Tallinna ja Paphose vahet juulis.

Kreeka

Kreeka plaanib end turistidele avada 1. juulist, kuid reeglid, mis alustel riiki saab, on veel täpsustamata. Rannad on Kreekas juba avatud 18. maist.

Itaalia

Üks kõige rohkem viirusest räsitud riike, Itaalia, on toibumas ja ametlikult teatanud, et piirid turistidele avatakse 3. juunist ilma 14-päevase karantiininõudeta. Restoranid, hotellid, poed on end tasapisi juba avama hakanud. Ryanair taasalustab lende Tallinna ja Milano vahel juulis.

Malta

Eestlaste seas väga populaarne saareriik ei ole veel teatanud, millal turistidele end avama hakatakse. Hetkel on plaanid avada Malta turistidele riikidest, kus on viiruse levik on kontrolli all. Mainitud on Luksemburgi, Serbiat, Norrat, Slovakkiat, Austriat Tšehhit, Lätit, Leedut ja Iisraeli. Eestit paraku mitte.

Holland

Hollandi piirid on lahti Schengeni riikide kodanikele, sh eestlastele. Hotellid ja restoranid on riigis avatud. Air Baltic on juba taasalustanud lendusid Tallinna ja Amsterdami vahet.

Rootsi

Euroopa Liidu kodanikele on riigipiirid lahti.

Hispaania

Hetkel ei ole veel teada, millal Hispaania end turistidele taas avab. Riigi transpordiminister on aga hiljuti öelnud, et kui kõik hästi läheb, siis juuni lõpus hakatakse riiki turistidele avama.

NB! Kui plaanid reisi, siis kõige aktuaalsemat infot riikide sisenemistingimuste kohta tasub uurida Välisministeeriumist.

Allikas: Reisidiilid