Milliseid neist kogud sina?

1) Külmkapimagnet

Lihtne, odav ja kerge ning sellele kodus kohaleidmisega ei tohiks küll raskusi tulla. Ehk meenutavad nad külmkapiuksel seistes ka reisil söödud roogi ning annavad inspiratsiooni kokkamiseks?

2) T-särk

“I love Amsterdam” või “What happened in LA, stays in LA“ — isegi kui need T-särgid jäävad kasutusse vaid magamise ajaks, siis vähemalt on neil peale mälestuse veel mingigi väärtus.

3) Postkaart

Kumb jõuab enne koju — kas sinu postitatud postkaart või ehk hoopis sina ise? Personaalne kaart teeb tuju heaks igaühel, ka iseendal, kui oled otsustanud head soovid kodumaa-minale teele panna.

3) Tätoveering

Igavest suveniiri võib kahetseda või mitte, kuid kui pilt pole tehtud just selja peale, siis toob ta vaid ühe pilguga sulle meelde kogu reisi ja läbielatu. Nii mõnedki on võtnud eesmärgiks lasta igas sihtkohas teha omapärane tätokas — piiranguks vaid iseenda fantaasia ja lõpuks ka… vaba nahapind.

5) Shotiklaasid

Pisikesi, üldiselt tugevamast materjalist pildi ja tekstiga klaase on lihtne kotti mahutada ning kodus ka vajadusel käiku lasta.

6) Käepael

Sõltuvalt suurusest ja mugavusest võib neid randmele lükkida päris palju. Käisid festivalil? Aga palun. Rannas määriti pähe karpidest võru? Jälle olemas.

Käepaelad- ja võrud on lihtsad ja praktilised suveniirid. Foto: Madle Timm

7) Lipp

Suur või väike, paberist või riidest — see suveniir ei jäta kahtlustki, millisest riigist ta parasjagu kaasa on toodud.

8) Nipsasjad

Eiffeli torni kujuke, Hiina müüri kujuline termomeeter, religioosne pisiskulptuur, Väikese Merineitsi kujuke… lõputu valik.

9) Kivikesed ja merekarbid

Enamasti tasuta, lisaboonuseks fakt, et saad huvitavamad ja ilusamad eksemplarid ise oma lemmikrannast või jõepõhjast välja otsida ning mälestustekarpi panna.

10) Võtmehoidja

Pole vahet, et sul neid juba palju on. Võtmekimbu küljes kaks tükki, riiuliserval veel viis, karbi sees kolm… Väike ja praktiline suveniir on vaieldamtult üks kollektsionääride lemmik.

Milliseid suveniire armastad sina oma reisidelt kaasa tuua?

Kuigi tegemist pole suveniiriga klassikalises mõttes, siis ka eri riikide rahatähed jäävad kogetut vääriliselt meenutama. Foto: Madle Timm

Lugesid just Hulkurplika päevikute 89. osa.

Madle Timm on 26-aastane eestlanna, kes pärast mitmeid lühemaid rännakuid planeedi eri otstesse sai aru, et reisijumal (või kurat) on halastamatu ning tema küüsist on raske lahti rabeleda. Nii otsustas ta seljakoti pikemalt selga kleepida ja mööda ilma hulkuma minna.

Hoia silma peal ka hulkurplika tegemistel