Tallinna koolides jagati distantsõppe ajal õpilastele kord nädalas toidupakke, nii ka Pirital. “Kui paljud pealinna õpilased said toidupaki kätte koolist, siis Pirital sobis logistiliselt rohkem nii, et toidupakke õpilastele või nende vanematele väljastasime linnaosa valitsuse maja juures ning jagamisega olid hõivatud ka sotsiaaltöötajad,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. “Viimased pakid said Merivälja kooli ja Pirita majandusgümnaasiumi õpilased kätte täna. Kokku oleme kahe kuu jooksul kolmapäeviti väljastanud rohkem kui 5000 toidukotti.”

Liinati sõnul on pakkide jagamine läinud tõrgeteta ning koostöö koolidega on olnud väga hea. “Õpilased, nende vanemad või hooldajad on käinud pakke võtmas hajutatult, järginud distantsireegleid ning olnud väga rahulikud ja mõistvad. Tänan Merivälja kooli ja Pirita majandusgümnaasiumi juhte, koolide klassijuhatajaid ja kõiki õpetajaid ning linnaosa sotsiaaltöötajaid ja lapsevanemaid, kes kahe kuu jooksul on teinud kõik, et koolilõuna pakkide jagamine on sujunud viperusteta,” tänas linnaosavanem.

Tallinna linn jagas koolilõuna pakke kord nädalas kõigile õpilastele, kes seda soovisid.

*

NB! Delfi koostöös Tallinna linnaga püüab pandeemiast tekkinud kriisi leevendamiseks viia kokku pealinna abivajajaid- ja pakkujaid. Osale sinagi aktsioonis “Seljad kokku”!

Täpsemad reeglid:

1. Delfi pakub võimalust kõikidele töö- ning abivajajatele või -pakkujatele endast märku anda.
2. Blogisse saavad postitada registreeritud identifitseeritavad kasutajad.
3. Kõik avaldamisele minevad postitused on moderaatori poolt modereeritud.
4. Postitus peab sisaldama probleemi või abi pakkumise kirjeldust, piirkonda, inimese nime ja kontaktandmeid (e-mail ja/või telefoninumber), mille kaudu saab abivajaja või abipakkujaga ühendust.
5. Keelatud on postitada kellegi teise andmeid või tekitada postitusega kellelegi kahju.
6. Igas postituses ja üleskutses tuleb lähtuda valitsuse antud kehtivatest korraldustest.
7. Delfi ei vastuta postituste aegumise või adekvaatsuse eest.
8. Kuulutusi avaldatakse järgmistel kellaaegadel: 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 ja 21.00.