Üks omanäolisemaid kultuurikandjaid on Kihnu saare rahvas, kus traditsioonid on au sees ja rahvariideid kantakse ka argipäeval. Kihnu saarelt on pärit iga eestlase jaoks teada maamärk – Kihnu Virve. Hakkaja laulumemme kiituseks on isegi Munalaiu ja Kihnu vahet sõitev alus saanud nime Virve järgi.

Kihnu abivallavanem Taivi Vesik ütles, et saarele tulles on kõige mõistlikum võtta liikumiseks jalgratas või elektriline tõukeratas. Neil, kes mäletavad veel kastiautoga mööda saart vuramist, ei tule pettuda, ka selline liiklemisvahend on täiesti olemas. „Oleme ainuke paik, kus liiklusseadusse on tehtud erand ja meil tohivad veoautokastis inimesed sõita. Peredel, kes tulevad lastega, on hea tellida kastiauto juba sadamasse vastu. Lastele meeldib tohutult kastis sõita ja näha sealt mööduvat maastikku,” rääkis Vesik.

Juba kaugelt hakkab silma Kihnu tuletorn, kus toimekas perenaine on tornis avanud ka väikese käsitööpoe. Siit on võimalik osta käsitsi valmistatud jäätist, millesarnast teist ei ole.

Suvi otsa toimub saarel põnevaid sündmusi, kuid õige melu läheb lahti siis, kui toimub suve tähtsündmus „Kihnu merepidu”. Ehedat Kihnu folkloori esitavad kohalikud taidlejad, teiste hulgas saab kuulda ka Kihnu Virve pereansamblit ja näha Kihnu meestetantsurühma. 10.–12. juulini toimuv pidu toob õhtustele simmanitele tuntud bände nagu Kentukid, Ummamuudu ja Vanaviisi.

Vesik ütles, et teinegi suursündmus leiab aset suvel: Männakäba maraton ja muinastulede öö augusti lõpus ei jäta kedagi külmaks.

Mida kõike saab Kihnu saarel näha ja uudistada ning millised söögikohad pakuvad kohalikke toite, sellest räägib täpsemalt Delfi podcast'is „Puhka suvel” Kihnu abivallavanem Taivi Vesik.

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid