"Teadaolevalt oli esimene poolaasta keeruline – ülemaailmne pandeemia mõjutab paljusid, eriti tugevalt aga ühistransporti. Kui esimestel kuudel kasvas sõitjate arv aastatagusega võrreldes üle 10%, siis liikumispiirangute rakendudes jäi meile kriisi haripunktis kliente alles kõigest kümnendik," kirjeldas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Tema kinnitusel tegi rongifirma jõupingutusi selleks, et liiklus siiski igal pool säiliks ning inimestel oleks võimalik vajalikud sõidud teha. "Reisijate puuduse tõttu olime küll sunnitud sõiduplaani kärpima, kuid ühtegi liini me ei sulgenud ja hakkasime rongiliiklust taas tihendama juba enne eriolukorra lõppu," rääkis Kongo.

Suve saabudes on rongireisijate arv on jälle kasvuteel, kuigi juunis oli sõitjaid endiselt kolmandiku võrra vähem. "Sellegipoolest sõidavad rongid enamikul liinidel, sealhulgas Tallinna ja Tartu vahel juba tavapärase sagedusega. Vaid nendel lõikudel, kus raudtee remonttööd rongiliiklust takistavad, on väljumisi mõnevõrra vähem," lisas Kongo.

Eelkõige käib jutt läänesuunast, kus rongifirma loodab augusti keskel taas sõidugraafikut tihendada. "Samuti ootame aasta lõppu, mil on tänu vahepeal tehtud remonttöödele võimalik mitmetel liinidel sõiduaega lühendada ja pakkuda klientidele seega veelgi paremat ja kiiremat teenust," ütles Elroni müügi- ja arendusjuht.

Aasta esimese kuue kuuga tehti enim sõite Tallinna-Paldiski, Tallinna-Riisipere-Turba ja Tallinna-Tartu liinidel.

Eesti Liinirongid AS on Elron kaubamärgi all tegutsev riigile kuuluv ettevõte, mis pakub kiiret, mugavat, turvalist ja keskkonnasõbralikku ühistransporti elektri- ja diiselrongidega kõigil Eesti rongiliinidel. 2019. aastal tehti Elroni rongidega ligi 8,3 miljonit sõitu.