Bolti asutaja ja Eesti idufirmade juhte koondava Asutajate Seltsi juht Martin Villig ütles Toivo Annust meenutades, et mehe panust Eesti idufirmade kogukonna loomisesse on raske üle hinnata. "Toivol oli võtmeroll Skype'i parimate inseneride leidmisel, sisekultuuri loomisel ja rahvusvahelise tarkvaratiimi juhtimisel.

Seejärel Ambient Sound Investmentsi (ASI) käivitamisel oli Toivo peamine idufirmade investeeringute eestvedaja, pannes aluse Eesti kohalikele riskiinvesteeringutele ja laiemalt kogu idufirmade kogukonnale. Mul on siiralt kahju, et Toivo nii noorelt pidi lahkuma," ütles Martin Villig.

Start-up ettevõtja ja aastatel 2005 - 2013 Skype'is erinevatel positsioonidel töötanud (mh Eesti kontorit juhtinud) Sten Tamkivi meenutas Annust Ärilehele kui Eesti ajaloo tugevaimat inseneride juhti. "Toivo on vaikse taustajõuna olnud tuhandete inimeste karjääride ja edu taga, ise sealjuures alati tahaplaanile jäädes," ütles Tamkivi.

Toivo Annuse abikaasa Katja Annus teatas täna, et Toivo Annus suri läinud nädalavahetusel, 12. juulil ootamatu haiguse tagajärjel kõigest 48-aastasena.

Jaga
Kommentaarid