Kontsern vedas juulis kokku 617 206 reisijat, mis on 50,2 protsendi võrra vähem kui samas kuus eelmisel aastal, kuid enam kui kaks korda rohkem kui selle aasta juunikuus, mil veeti kokku vaid pisut üle 280 000 reisija.

Veetud kaubaveoühikute arv vähenes juulis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2,9 protsendi võrra ning kokku veeti kuus kõikidel ettevõtte liinidel 29 108 ühikut kaupa. Kõige rohkem vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes veetud kaubaveoühikute arv Läti-Rootsi ja Eesti-Rootsi liinidel, kus laevaliiklus oli juulis ja on endiselt reisipiirangute tõttu eelmiste aastatega võrreldes tunduvalt hõredam. Samas kasvas veetud kaubaveoühikute arv juulikuus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes Eesti-Soome ja Soome-Rootsi liinidel, vastavalt 2,4 ja 7,1 protsendi võrra.

Juulikuus veeti reisijate sõidukeid ettevõtte laevadel kokku 118 167, mis on 23.9 protsendi võrra vähem kui mullu samas kuus.

Juulikuus jätkus vähemalt mõningal määral eelmiste aastatega võrreldav laevade opereerimine vaid ettevõtte Tallinna-Helsingi, Muuga-Vuosaari, Paldiski-Kapellskäri ja Turu-Stockholmi liinidel. Tallinna-Stockholmi ja Helsingi-Stockholmi liinidel oli juulikuus ja on endiselt laevade opereerimine ajutiselt peatatud ning Riia-Stockholmi liinil tegi laev Romantika vaid neli piiratud mahuga erikruiisi Stockholmi, kus pardale võeti vaid kaup ja Läti ametkonnalt eriloa saanud töö tõttu reisijad.

Lisaks ettevõtte tavapärastele liinidele, opereeris Tallink Grupp juulikuus mitmeid uusi ajutisi liine ning tegi kuu jooksul erinevaid erireise, mis aitasid reisijatearvu ettevõtte kõrghooajal ja puhkuste tipphooajal mõningal määral kasvatada. Uued ajutised liinid nagu Helsingi-Riia, Turu-Tallinn ja Stockholm-Visby, mitmed erireisid Tallinnast läbi Helsingi Ahvenamaale ja erireis Helsingist Saaremaale, osutusid kõik reisijate seas väga populaarseks ning võimaldasid Läänemereriikide reisijatel sel teistmoodi suvel meie lähiregioonis turvaliselt reisida.

"Eelmisel aastal samal ajal avaldasime me juulikuu reisijatearvu uue rekordi, sel aastal on mul hea meel, et saame juulikuu osas rääkida vähemalt eelmise kuuga võrreldes rohkem kui kahekordsest reisijatearvu kasvust ning sarnasest reisijatearvust selle aasta jaanuarile ja veebruarile, enne pandeemia algust ja enamuse meie tegevuse ajutist peatamist," kommenteeris kontserni juulikuu statistikat Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

"Täna avaldatud reisijatearvu ja kaubaveo ühikute saavutamine on nõudnud tohutut pingutust igalt Tallink Grupi töötajalt ja oleme nende saavutamiseks sel keerulisel ajal pidanud üles näitama äärmist loomingulisust, kiirust ja paindlikkust. Me oleme kaalunud kõikvõimalikke sihtkohti ja liine ja pole jätnud kaalumata ja kalkuleerimata ühtegi vähegi potentsiaalselt kasulikku võimalust, ikka selleks, et pakkuda meie klientidele seda, mida nad meilt täna ootavad, et võimalikult maksimaalsel tasemel edasi tegutseda, samas järgides kõiki tänaseid ohutusnõudeid ja reisipiiranguid ning selleks, et kindlustada töökohti ja elatist meie töötajatele," lausus Nõgene.

"Eelolevaks sügistalveks plaane tehes jätkame me samasuguse lähenemisega nagu suveks valmistudes ja valmistame praegusel hetkel ette erinevaid liinide ja liinigraafikute versioone, sõltuvalt pandeemiaolukorra arengutest lähiajal. Meie peamine eesmärk järgmisteks kuudeks ja kvartaliteks on tegutseda endiselt sihikindlalt, reageerida kiiresti turu ja nõudluse muudatustele ning pakkuda jätkuvalt kõige ohutumat, kindlamat ja parima kvaliteediga meretransporti nii reisijate kui kauba transportimiseks Läänemerel," lisas Nõgene.