Eesti rannajoone pikkus koos saartega on üle 3700 km, lisaks veel järved, jõed ja muud siseveekogud — avastamist juba jätkub! EAS koostas edetabeli Eesti parimatest randadest — et rasket ülesannet veidigi lihtsamaks muuta, on lisaks looduse ilule arvesse võetud ka teenuste (sh tualetid) ja vetelpääste korraldatus.

Noolega paremale liikudes saad teada, millised on 10 parimat randa Eestis — vali lemmik välja ja mine peesitama!

Kuressaare Supelrand on üks soojema mereveega liivarandasid Eestis. Tänu madalaveelisele ning kiiresti soojenevale lahele on see väga sobilik lastega peredele. Randa on paigutatud välitualetid ja riietuskabiinid. Lastele on rajatud atraktsioonidega mänguväljak, kus on nii ronimist, kiikumist kui liivas hullamist, lapsevanemad saavad aga kõike mugavalt jälgida.

KURESSAARE RANNAHOONE


õsul, Lahemaa rahvuspargis asub siinsete puhkajate üks lemmikuid liivarandu. Rannas on vetelpääste, riietuskabiinid ja kuivkäimla. Aktiivsed puhkajad saavad mängida rannavollet, lapsed kiikuda ja läheduses mänguväljakul mängida.

Võsu rand

Mändjala supelrand on Eesti kõige lõunapoolsem
. Kui päike mõnusal rannaliival liiga hakkab tegema või janu kimbutab, ootavad Sind rannabaar, rannatoolid ja mändide vahele riputatud võrkkiiged. Peale ulatuslikke puhastustöid ja arenguid sai Mändjala rannast 2014. aastal Saaremaa ametlik supelrand.

 Mändjala


Elva linna üks tuntumaid objekte on kaunis Verevi järv. Järve soe vesi meelitab suvitajaid nii meilt kui mujalt. Rannale annab lisaväärtust hüppetorn, rannavõrkpalliväljakud ning lastele on eraldi bassein. Suvisel ajal on võimalus paati laenutada ning kehakinnitust saab kohvikust Roheline Konn.

Verevi järve rand.


Pirita linnaosas asuv Tallinna suurim liivane supelrand on tallinlaste meelispaik soojal suvepäeval vaba aja veetmiseks. Rannas on riietuskabiinid, hoiukapid, laste mänguväljakud ja pallimänguväljakud. Suvehooajal töötavad rannabaar, kioskid ning toimub kandekaubandus. Saad laenutada ka rannatoole. Hea teada: rannavalve töötab kell 9-20 (1. juunist 31. augustini).

Suvitajad Pirita rannas


Suvitushooajal ootab Sind Otepääl kaunis Pühajärve rand puhta rannaliiva, ujumissilla, rannavolleplatside, mänguväljakute ning lehtlatega. Pühajärve pargist leiad terviserajad ning infotahvlid. Ratastoolis liikuvatele külastajatele on ehitatud spetsiaalne sild ja riietuskabiin.

Pühajärve rand.


Paralepa rand on alati olnud üks soojema mereveega liivarandasid Eestis. Supelranna vahetus läheduses on võimalus kasutada tasulist dušši ja WC-d Thalasso Spa hotell Fra Mares. Jälgi ka lipu värve: roheline — suplemine on ohutu ja vesi üle 18ºC, kollane — ohtlik lastele ja eakatele, punane — ohtlik kõigile, vesi alla 16ºC.

6MM20JUN06M16.jpg


Tamula järve rand asub Võru linnas Tamula järve kaldal. Rand on korrastatud ja varustatud nii riietuskabiinide kui ka erinevaid tegevusi pakkuvate atraktsioonidega. Saab mängida jalg- ja võrkpalli, jalutada mööda promenaadi, päevitada murul või liivarannal, ehitada lastega liivalosse või turnida võrgul.

Tamula järve rand.


Narva-Jõesuu on kuulus ainulaadse looduskeskkonna poolest. Omapärase männimetsaga ääristatud peene liivaga Narva-Jõesuu rand on pikim mererand kogu Eestis, kulgedes 7,5 km ulatuses mööda Soome lahe lõunakallast.

 Narva-Jõesuu


Päikesekummardajaid ja suplejaid võib päevas läbi käia kümneid tuhandeid! Tänu madalaveelisele ning kiiresti soojenevale lahele on Pärnu rand väga sobilik lastega peredele.

Allikas: Puhka Eestis