Alexela Arena seatakse üles Eesti Korvpalliliidu, Tallinna Linna ja Alexela koostöös. Hea Tahte Lepingule kirjutasid osapooled alla Saku Suurhallis toimunud Balti keti karika viimase mängu poolajal.

Tribüün on üleval septembrini ning jääb avalikku kasutusse. Sellel saavad harjutada nii augusti lõpus Ungaris toimuvate FIBA U18 maailmameistrivõistluste Eesti neidude koondis, kui ka septembris Belgias toimuvate FIBA 3x3 Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile suunduvad Eesti 3x3 meeste ja naiste koondised. Loomulikult ka kõik teised huvilised.

"Alexela Arena näol on tegemist pikaaegse ühisprojektiga, mis edaspidi saab olema püsti igal suvel ning kus ka edaspidi hakkavad toimuma kõik Eesti 3x3 korvpalli olulisemad turniirid," ütles Eesti Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.

„Uus areen aitab meil korraldada kõrgetasemelisi turniire, tuua Eestisse rahvusvahelisi võistlusi ning loomulikult arendada värske olümpiaala taset kodumaal,“ lisas Kuhi.

“Alexela puhul on kogu ettevõtte ajaloo vältel olnud sport, kultuur ja kogukondade areng olulised valdkonnad, millesse oleme läbi toetuste ja sponsorluste panustanud,” ütles AS Alexela juhatuse esimees Aivo Adamson Alexela Arena avamise kohta. “Pikaajalise korvpalliliidu koostööpartnerina näeme kui oluline on anda traditsioonilise kossu kõrval ka tänavakorvpallile vajalik tõuge, et noored seda ala aina enam leiaksid ning jõuaksid ka 3x3 korvpallis rahvaspordist tippsporti,“ lisas Adamson.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on Snelli piirkond pika spordiajalooga ja vägagi sobiv paik aina populaarsemaks muutuva ja nüüd ka olümpia spordiala, 3x3 korvpalli areeni asukohaks. "On hea meel, et Tallinn on saanud juurde uue ja ägeda sportimispaiga, mis on kasutamiseks avatud kõigile ja kus on võimalik korraldada ka tipptaseme võistlusi," ütles Belobrovtsev. "Toompea nõlva küljele paigaldatav areen ja seal korraldatavad sündmused on väärikaks osaks Eesti korvpalli 100. sünnipäeva tähistamisel. Soovin Eesti korvpallile kestval juubeliaastal palju õnne!“

Suvisest 3x3 korvpalli Eesti meistrivõistluste põhiturniirist võttis osa üle 850 mängija, kes omavahel mängisid üle tuhande 3x3 formaadis mängu. Iga võistlusklassi 12 parimat võistkonda pääsesid laupäevasele 3x3 korvpalli Eesti meistrivõistluste finaalturniirile.

Meeste eliitsarja võitja pääseb 29.-30. augustini Ungaris toimuvale FIBA 3x3 maailmaturnee põhivõistlusele.