Kaubad olid eelmise aasta juuliga võrreldes 0,2 ja teenused 2 protsenti odavamad.

Statistikaameti juhtivanalüütiku Viktoria Trasanovi sõnul mõjutas tarbijahinnaindeksit eelmise aasta juuliga võrreldes enim mootorikütuse hinnalangus. „Diislikütus oli tänavu juulis 23,7 ja bensiin 7,7 protsenti odavam. Suurem mõju indeksi muutusele oli ka eluasemeteenustel, sest kodudesse jõudnud elekter oli mullusest 16,1 ja üür 8,9 protsenti odavam. Majutusteenuste hind langes samal ajal ligi veerandi võrra," selgitas Trasanov.

Vastupidises suunas mõjutas indeksi muutust mullusega võrreldes enim toidu ja mittealkohoolsete jookide kallinemine. Põhiosa sellest andis puuvilja (18 protsenti) ning liha ja lihatoodete (6,3) hinnatõus. Toidukaupadest odavnes enim kartul (30), värske kala (14) ja või (10) ning kallinesid värske puuvili ja marjad (23).

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad langesid eelmise aasta sama kuuga võrreldes 7,2 ja mittereguleeritavad hinnad tõusid 0,8 protsenti.

Juuniga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit enim kodudesse jõudnud elektri hinnalangus (7 protsenti) ning kallinenud bensiin (3,9) ja köögiviljad (4,3).