Mullu läbis Tomingas selle distantsi 4.59-ga, nüüd oli ajaks 4.38,43. Kahe esimesega oli selge vahe (Kelly Nevolihhin 4.34,72 ja Katrin Zaitseva 4.35,72), Jekaterina Patjukist lahutas Tomingat aga vaid 1,36 sekundit.

„Superlahe!” võttis Tomingas kogemuse kokku. „Enne starti tuli jõhkralt närv sisse, laskesuusatamises nii hull ei ole. Häda on selles, et jooksu erialast treeningut ma ju teinud ei ole, jalad lihtsalt ei käi nii kiiresti ringi, muidu kopsud ja muu kannataks küll.”

Tominga sõnul on 1500 m laskesuusatajale sobiv distants, pingutus sarnaneb põhialaga ja taastumine ei võta nii palju aega kui pikemate jooksude puhul. „Mul käis plõks peas ära, kui Indrek (laskesuusakoondise peatreener Indrek Tobreluts – M. R.) hakkas jooksma ja veteranide Eesti rekordeid püstitama. Ta kamandas minugi jooksulindile ja kommenteeris tehnikat, polnudki kõige hullem. Varem olin jooksnud maastikul. Põhimotivaator on olnud rekordimasinast peatreener.”

1500 m jooksus nelja minuti piiri alistada ihkav Tobreluts oli ise üheksas ajaga 4.04,08, vahetult ta ees lõpetas laskesuusakoondislane Kristo Siimer (4.03,30). Kaur Kivistikule tagas taktikajooksus tiitli aeg 3.54,56.