Ameeriklane oli kunstjala kaotamisest meeleheitel ning kartis, et see õnnetu vahejuhtum tõmbab kriipsu tema Tokyo paraolümpia unistusele, kuid õnneks saatis Long Beachi Tuletõrjebrigaadi tuukreid otsingute kolmandal päeval edu, kirjutab Los Angeles Times.

Mix jäi oma päris jalast ilma 2007. aastal autoavariis, mille põhjustas joobes juht. Ülikooli ajal oli Mix tulnud odaviskes osariigi meistriks ning pärast õnnetust võttis ta vahepeal unarusse jäänud spordiala uuesti käsile.

2012. ja 2016. aasta paraolümpiamängudest jäi ta eemale vigastuse tõttu. Uus jalaprotees oleks maksnud ligi 20 000 dollarit (16 900 eurot) ning Mix polnud kindel, kas ta nii suure summa lühikese ajaga kokku oleks saanud. Olümpia on küll aasta võrra edasi lükatud, kuid proteesi on tal hädasti vaja ka treeninguteks.

"Suurim asi kogu selle loo juures on fakt, et ükski neist päästjatest ei andnud alla. Olen pahviks löödud, kui professionaalsed ja pühendunud nad on," tänas Mix tema olümpiaunistust elus hoidnud sukeldujaid.