Neid paiku tahaks tõepoolest oma silmaga näha! Kui muidugi piisavalt julgust on. Loe ja vaata videotest, kuidas neid nähtusi üritatakse seletada ja kas see ka õnnestub.

Need seitse müstilist nähtust leiad noolega paremale liikudes. Põnevat lugemist ja vaatamist!

Fotod: Shutterstock

Atlandi ookeani põhjaosas moodustunud kolmnurka Florida, Bermuda ja Puerto Rico vahel peetakse üheks tihedaima liiklusega kaubateeks maailmas. See tee on kurikuulus laevade ja lennuvahendite müstilise kadumise poolest.

Müsteerium: Paljud kirjanikud on väitnud, et selles piirkonnas asub ookeani põhjas kadunud linn Atlantis ning kummalised kadumised on selle linnaga seotud. Teised arvavad, et juhtumid on tulnukate süü.

Tegelikkus: On mitmeid võimalikke looduslikke põhjuseid. Selles piirkonnas tekib troopilisi tsükloneid, kus Golfi hoovus võib väiksemad paadid ja lennukid kursilt maha tõmmata. Kusjuures statistika näitab, et see pole kaugeltki tihedaima õnnetussagedusega piirkond.

Vaata ka videot:

Vaata ka videot:


Metsa suurus on hämmastavad 250 hektarit ning sellele viidatakse oma kummituslike lugude tõttu sageli kui puitunud Bermuda kolmnurgale.

Müsteerium: Metsas kasvavad kummalise kujuga puud ja taimed. Seal on nähtud seletamatuid ilmutusi ja kummituslikke nägusid tehtud fotodel. Külastajad on sageli väitnud, et tunnevad seal olles tugevat ärevust. Kohalikel on tekkinud nahalööbed, põletused ja sügelemine. Puude vahel olles kipuvad elektroonilised seadmed jumpsima. Hoiu Baciu metsas on raporteeritud ka UFO nägemist. Metsa keskel on lai lage ala, kus kasvab vaid mõni heinatutt. Seda peetakse paranormaalse aktiivsuse epitsentriks, isegi teise dimensiooni portaaliks.

Tegelikkus: Põhjus teadmata. Teadlased on sealset fenomeni uurinud. Kuigi nad usuvad, et sellel on teaduslik põhjendus, siis pole nad päris kindlad, mis selleks on. Metsa on ehitatud ka rattapark ning seal mängitakse paintballi, seega ei tundu sealne olukord nii kohutav midagi.

Vaata ka videot:


Amelia Earhart oli esimene naispiloot, kes lendas üle Atlandi ookeani. Kui ta proovis 1937. aastal ümbermaailmareisi teha, siis jäi Amelia koos oma kaaspiloodi Fred Noonaniga aga Vaikse ookeani kohal kadunuks. Mingeid jälgi neist pole tänaseni leitud.

Müsteerium: Ühe teooria kohaselt lendasid nad planeeritust kaugemale ja pidid maanduma asustamata saarel, kus nad lõpuks surnuks nälgisid. Vähem usutav teooria on aga, et tegemist oli ameerika spioonidega, kes tulistati alla, püüti kinni ja hukati jaapanlaste poolt. Või et Earhart oli kogu kadumise lavastanud, et oma identiteeti muuta. Loomulikult usuvad mõned, et süüdi olid ka tulnukad. Millegipärast põhjendavad mõned inimesed kõike tulnukatega.

Tegelikkus: Pole kindlalt teada, kuid arvatakse, et Earhart ja Noonan lendasid Howlandi saarelt mööda ning pärast kütuse otsasaamist kukkus lennuk ookeani ja uppus.

Vaata ka videot:

Veel müstilisi tulesid! Neid kettakujulisi valguskogusid on nähtud Austraalias juba väga ammu, tavaliselt horisondi kohal hõljumas. Mõned on kirjeldanud, et tuled paistsid neile lähenevat, teisi jälitasid need autosõidul.

Müsteerium: Tulnukad! Austraalia folkloori järgi on Min Min tulesid edukalt taga ajanud inimestele see elu viimaseks seikluseks.

Tegelikkus: Sellele pole selget põhjendust. Tuled võivad olla looduslik geofüüsikaline fenomen nagu marsi gaas. Põhjenduseks võib veel olla optiline illusioon Fata Morgana, kus valguslaine paindumine ehk refraktsioon põhjustab nähtuse, kus horisonditagune valgus paistab hoopis selle kohal. Kõige tõenäolisemaks põhjuseks on aga hoopis sealsed bioluminestseeruvad öökullid!

Vaata videot:

Tuleb välja, et Bielefeldi pole olemas.

Müsteerium: Bielefeldi pole olemas mitte füüsiliselt, vaid ideena, mida on levitanud müstiline grupp, keda teatakse ainult “nendena”. Ametivõimude kaasabiga ongi jäetud mulje, nagu linn oleks olemas.

Tegelikkus: Bielefeld on täiesti olemas. Seal elab üle 300000 inimese. Nimelt oli asi selles, et Bielefeld oli nii tähtsusetu väike linn, et sellest sai internetis nali. Kuna nii vähesed olid seal käinud või teadsid sealt kedagi, siis levis nali, et sellist kohta pole tegelikult olemas. Seda nalja on aga liialt tõsiselt võetud ja see hakkas tõena levima.

Vaata ka videot:

Allikas: www.gapyear.com