Matsalu loodusfilmide festivali pärispesa on Lihulas, kuigi valikut filmidest saab näha ka Haapsalus, Pärnus ja Tallinnas. Põnev programm tutvustab näiteks suurkiskjate elu, Hispaania maagilisi mägesid, Ameerika aastaaegu, külmunud saari Lähis-Antarktikas. Suurepärane võimalus end harida ja hästi aega veeta, kuivõrd reisimine on jätkuvalt piiratud ning paljudesse filmides näidatud erilistesse kohtadesse nagunii tavareisijana ei pääsegi.

Pärnus Kohvitab — nautimist ootavad parimad kohviideed kohvikutes, restoranides, pop-up puhvetites. Samal ajal on Pärnusse asja neil, kes on kindlalt motikausku või alles kaaluvad selle ostu, sest Pärnus toimub ka Eesti mootorrattahooaja lõpetamine. Mootorratturite tähtsündmusele koguneb tuhandeid rattureid ja kümneid tuhandeid huvilisi.

Pärnus Kohvitab. Foto: Visit Estonia

Järvamaa alustab Kurjailma Festivali, avades oma käsitöökojad. Festivali mitmekesine programm kutsub Kesk-Eestisse, pakkudes elamusi nii kultuuri-, külaelu-, spordi- kui ka hea toidu fännidele. Rakvere Vallimäel toimub rahvustoitude ja -kultuuri festival Kamalammas ning Setomaal pole pärast Kuningriigi päeva sugugi vaikseks jäänud, vaid toimub Lüübnitsa sibula- ja kalalaat. See on suurepärane võimalus varustada end talveks vanade kalurikülade kõrgetel peenardel kasvanud kvaliteetse sibulaga ning süüa kohalikke hõrgutisi, mis viivad keele alla. Laadal saab osa ka kultuuriprogrammist, toimuvad töötoad ja konkursid.

Viljandi kanti reisijad saavad osa linna 737. sünnipäeva programmist.

Nädalavahetus on maiuspala ka neile, kes pikemat aega treeninud ja soovivad nüüd oma oskused välja panna, või ka lihtsalt spordi nautijatele. Tartus toimub rattamaraton, kus lisaks profisõitudele on laupäeval kavas laste sõit. Narva Kreenholmi jooksul saab nii joostes mõõtu võtta kui läbida distantsi kõndides — igal juhul on see hea võimalus praegu suletud kompleksi näha. Eriline orienteerumisüritus, öörännak, toimub Kõrvemaal, kus ühendatakse sport meelelahutusega. Osalejad saavad valida kahe raskusastmega raja vahel, veeta öö looduses ja olla osa mängulisest legendist.

Kreenholmi jooks. Foto: Visit Estonia