1. Veeda päev looduse keskel golfi harjutades

Golf on viimastel aastatel eestlaste seas aina rohkem populaarsust kogumas. Lõõgastav mäng golfirajal on suurepärane võimalus veeta oma päev vabas õhus looduse keskel ja end igapäeva muredest välja lülitada. Eesti väljakud, mida on viimastel aastatel üksjagu juurde ehitatud, on avatud reeglina maist kuni novembrini ning mängu võivad nautida nii profid kui algajad, noored ja vanad — mäng on sobilik kõigile. Enne väljakule pääsemist tuleb teha läbi ka kahepäevane algkursus (Green Card), kus tutvustatakse mängu reegleid, ohutusnõudeid, löögitehnikat jne. Väljakutel saab ka rentida varustust ning küsida nõu ja õpetusi goldiklubi ekspertidelt.

Lisaks traditsioonilisele golfile on pead tõstmas ka discgolf, mida saab mängida aastaringselt ning mille rajad on püstitatud pea igas Eesti maakonnas või linnas.

Nimekirja golfiradadest leiad SIIT

2. Hea sõõmu adrenaliini leiab seikluspargist

Seikluspargid on tavapärasest adrenaliinirohkem võimalus veeta aega pere, sõprade või töökaaslastega turnides kõrgel puude otsas. Radasid leiab üle Eesti mitmeid ning enamasti on erinevate kategooriate takistusrajad mõeldud nii lastele kui ka täiskasvanutele. Kuna pargid paiknevad looduses, siis turgutab keha ka päike ning värske õhk. Pargid hakkasid populaarsust koguma alates 2006. aastast, mil Otepää Seikluspark valiti EASi poolt aasta parimaks turismiuuendajaks Eestis. Peale seda on parke kerkinud igasse Eestimaa nurka ja endale lähima leidmine on lihtne.

Tutvu erinevate seiklusparkidega SIIT

3. Kalapüük — see on ajatu klassika

Kalapüük võib olla elukutse, hobi või harrastus, aga kindlasti sobib see hästi ühele aktiivse puhkuse otsijale. Seda võib kombineerida erinevate majutuste, matkade, paadisõitudega ning üldise kodumaise perepuhkuse mudeliga. Peamiselt püütakse Eesti jõgedest-järvedest ahvenat, haugi, särge, koha ja jõeforelli. Ühe lihtkäsiõngega (ilma rullita õng + konks + uss/sai) on püüdmine võimalik ilma kalastusloata, kuid kui soovid kasutada rulliga õnge või spinningut suuremate kalade püügiks, siis on tarvis ka luba, mille saab lihtsasti tellida pilet.ee lehe kaudu kas päevaks või nädalaks. Eestis leidub ka mitmeid pakkujaid, kes korraldavad juhendatud kalaretkesid. Kui eelistad mugavust, siis tasub külastada ka erinevaid kalakasvatusi, kus enda püütud forell/lõhe sulle ka kohapeal valmis küpsetatakse.

Tutvu ka infoga SIIT ja SIIT

4. Avasta kanuuga loodust uue nurga alt

Kanuumatk on ideaalne viis näha loodust ja nautida värsket õhku ka sügisesel ajal, mil temperatuurid ei ole veel väga madalaks läinud. Matkates kanuu või paadiga mööda Eestimaa jõgesid saad ligipääsu kohtadesse, kuhu jalgsi või rattaga matkates ei satu — ligipääsematud rabad, laaned, liivakivikanjonid ning adrenaliini lisavad väikesed kiireloomulisemad kärestikud.

Kanuu- ja paadimatkade pakkujatega tutvu SIIT

5. Põgenemistuba paneb nutikuse proovile

Põgenemistuba ehk Escape Room pakub sulle närvikõdi ning adrenaliini ilma, et peaksid linnast välja sõitma. Kontseptsiooniks on reaal-eluline interaktiivne seiklusmäng, mis enamasti algab kinnisest ruumist, kuhu sinu seltskond on „lukku” jäänud. Tubadel on alati oma taustalugu ning teema, mis asjale vürtsi juurde annab. Läbi puslede ja mõistatuste lahendamise tuleb sul leida väljapääs, kasutades selleks erinevaid vihjeid, peidetud võtmeid ning loomulikult iseenda osavust, kannatust ja julgust. Põgenemistuba on ideaalne meelelahutus neile, kes otsivad seiklusi ja tahavad neid kogeda oma parimate sõprade või pere seltsis.

Põgenemistubadega erinevates linnades tutvu SIIT

Allikas: Reisidiilid