Norralanna on 100 meetri tõkkejooksus tulnud kahel korral juunioride maailmameistriks. Täiskasvanute seas on ta tulnud 12-kordseks Norra meistriks. 2016. aasta Rio suveolümpial saavutas ta kümnenda koha.

Rahvusvahelise meedia tähelepanu äratas kergejõustiklane 2013. aastal, kui rääkis ühe võistluse järel avameelselt menstruatsioonist. "See ei olnud otseselt planeeritud, aga see aitas viia debatini. Ma olin esimene naissportlane kes sellest rääkis ning see aitas murda jää - nii kohalikult kui rahvusvaheliselt."

"Ei ole väga tore, kuid sind tembeldatakse "menstruatsioonitüdrukuks". See on käinud minuga kaasas ka täiskasvanuelus, ehkki olen kahekordne juunioride maailmameister," lisas Pedersen. "Ei olnud lõbus üksi seista, aga keegi pidi alustama."

Norralanna lisas, et tema avameelne olek võiks mõnel muul ajastul talle saatuslikuks saada. "Kas olete kuulnud naistest, kes on sündinud valel ajal ja vales koha? Mõnel teisel ajastul elades oleksin vaevalt ellu jäänud. Mul oleks enne 35-aastaseks saamist pea maha võetud."

"Pole palju aega möödas sellest, kui naistele anti õigus hääletada. Oleme ühe pika protsessi keskel," jätkas Pedersen. "Naiste õiguste eest võitlemine ei tähenda aga meeste omade vähendamist. See on väga halb suhtumine, mis ei lahenda midagi. Eesmärk pole mehi alavääristada, vaid lihtsalt aidata naistel end paremini tunda. Väga oluline on kaasata mehed arutellu."

Pedersen on palju tuntust kogunud ka sotsiaalmeedia abil, kuhu talle meeldib vahel paljastavaid pilte postitada. Pedersen avaldas, et on saanud selle tõttu ka palju kriitikat.

"Minust ei saa ilmselt kunagi ideaalset eeskuju. See on ka täiesti normaalne, kuniks olen endaga aus. Minu töö on joosta," arutles ta. "Minu keha on minu kätetöö ja elan selle nimel. Vahel postitan sotsiaalmeediasse pilte, kus näitan oma keha. Mõned arvavad, et see on vale. On palju emasid, kes arvavad, et ma ei tohiks nii teha. Mõistan ka neid."

"Tunnistan, et sellel on ka problemaatilisem külg. Naise keha lihtsalt müüb tänapäeval ja nii see on alati olnud. Ma ei saa piltide avaldamist aga lõpetada, sest minu ülesanne on joosta lühikestes pükstes. Me oleme koos rannavõrkpalluritega ühes paadis, sest meil on väga lühikesed püksid ja sporditopp," lisas ta.