Koroonaviiruse numbrid on Leedus oktoobrikuu jooksul järsult tõusnud. Kui tänasega tuli juurde 413 uut juhtumit, siis esmaspäeval oli vastav number koguni 766.

Seega kavastebki Leedu valitsus võtta viiruse leviku takistamiseks kasutusele uued meetmed. Tuntud korvpalliajakirjaniku Donatas Urbonase teatel tähendab see ühtlasi seda, et sportmängudele enam publikut ei lubada. Väidetavalt jõustuvad uued piirangud 30. oktoobril.

Eriti valus oleks otsus Leedu korvpalli lipulaeva Kaunase Žalgirise jaoks. Žalgiris on viimases kahes koduses Euroliiga mängus lubanud tribüünidele keskmiselt umbes 5000 pealtvaatajat.

Siiski loodab Žalgiris, et valitsus teeb neile erandi. Urbonase andmetel saatis klubi tegevjuht Paulis Motiejunas riigile ettepaneku, et neil lubataks lasta spordisaali kuni 2000 pealtvaatajat, kes kõik istuksid kahe kaupa ning eraldi ridades.

Üks Žalgirise kahest Euroliiga kodumängust toimus Istanbuli Anadolu Efesi vastu, mille Leedu klubi 89:73 võitis. Kohtumise järel kurtis türklaste peatreener Ergin Ataman, et publiku ees mängimine andis Žalgirisele suure eelise.

"Meie mängime sama sarja ilma koduväljakueeliseta, ilma fännideta, kuid osad meeskonnad mängivad oma fännide ees," sõnas pettunud Ataman kindla allajäämise järel.

"Ma pean oma valitsuselt küsima, kas meil lastakse ka sellistes tingimustes mängida. Mis toimub? Seda tahaksin Euroliigalt küsida. Ma kurdan uuesti, kui ebaõiglane see oli, et eelmine hooaeg pooleli jäeti. Ja ka sel hooajal pole olukord õiglane. Kui me mängime sama sarja, peame saama võimaluse mängida samadel tingimustel ehk fännide ees," rõhutas Anadolu Efesi peatreener.