Selle aasta üks enim kõneainet pakkunud Hollywoodi suurfilme, Christopher Nolani “Tenet” on maailma kinoekraanidel pakkunud vaatajatele põnevust nüüd juba üle kahe kuu. Paljude kinosõprade jaoks Eestis on see olnud eriline võimalus kogeda teistmoodi filmielamust — kujutleda ennast justkui keset filmi toimuvat, kuna nii mitmedki olulisemad ning põnevamad filmistseenid leiavad aset just siinsamas Tallinnas. Et tõelisel filmifännil oleks lihtne omada head ja kompaktset ülevaadet, otsustas Visit Estonia tiim põnevamad võttekohad üles filmida.

“Huvi Eestis filmitud võttepaikade vastu on tundnud nii külastajad kui ka välismeedia. Videotutvustus on heaks abimeheks kõikidele filmifännidele, kel huvi hollywoodilikult filmiradadel käia, Tallinna võttepaiku lähemalt avastada ning uurida ka nende ajaloolist tausta. Ning kindlasti on see meile suurepärane võimalus Eestit uue ja põneva nurga alt tutvustada, esmalt läbi arvutiekraanide ning tulevikus juba kohapeal, mil külastajad päris radadele taas tulla saavad,” ütles EASi turismiarenduskeskuse välismeedia projektijuht Jana Kutšinskaja.

Videos astub filmistaarilikult üles EASi ekspordinõunik New Yorgis James S. York, kes praegu elab Eestis ja kelle esitluses muutuvad võttepaigad saladuslikeks avastuskohtadeks. “Olin väga elevil, kui Visit Estonia mulle videos osalemise ettepaneku tegi. Filmimisele minnes eeldasime, et kohale tuleb ainult videograaf, kuid kohale jõudes ootas meid terve meeskond. Arvestades kogu tiimi professionaalsust, alates videograafist kuni valgustuseni, helimeestest meigini, oleks võinud arvata, et filmimisel on “Tenet 2”. Video lõpptulemus on hea näide sellest, mida tugeva meeskonnaga on võimalik teha!” kommenteeris James S. York videos osalemist.

Vaata videot:

Vaata lisaks videole Youtube’is ka postitust Facebookis ning jaga põnevust oma kõikide filmihuvilistest sõpradega!