Peatoimetaja Mari-Liis Helvik

Viimane reis: Egiptus, Hurghada

“See oli 2019. aasta detsembris, vahetult enne jõule, kui käisime pundi kolleegidega Hurghadas (juba viiendat aastat järjest!). Laadisime end päikeseenergiat täis, ujusime, käisime merel ja kõrbes ATV-dega kruiisimas. Igatsen väga reisimist nii meie Egiptuse-pundiga kui ka teistega…”

Unistuste reisisihtkoht: Tai

“Minu järgmine reisisihtkoht võiks olla Tai või tegelikult ükskõik milline muu paik, kus paistab päike, on fantastiline toit, põnev kultuur ja sõbralikud inimesed. Seni, kuni piirid avanevad ja taas ohutult reisida saab, naudin reisikirju ja vaatan pilte reisidest, kus ise käinud olen. Maailmas on nii palju imeilusaid paiku!”

Vanemtoimetaja Eve Kallaste

Viimane reis: Sperlonga, Itaalia

“Reisimine on minu jaoks pea ainus viis tõeliseks puhkamiseks. Muidugi naudin väga ka Eestis ringisõitmist, kuid siin on mul kogu aeg see tunne kuklas, et töö ja muud kohustused saavad mu moel või teisel igast rabalaukast kätte. Mul on kuidagi imelik helistajale öelda, et tead, olen parasjagu metsas või lihtsalt puu taga ja ei saa selle või tollega tegeleda. Aga kui sõidan kaugemale, lülitan end automaatselt välja.

Viimase reisi tegin kahe koroonarünnaku vahel ehk augustikuus. Võimalused olid sel ajal juba väga piiratud, kuid ühe külakese nägin ikka ära. Jõime mehega koos veini ja päevitasime mõnusas Sperlongas, Itaalias.”

Unistuste reisisihtkoht: Colmar Prantsusmaal ja Alberobello Itaalias

“Kohe, kui koroona peaks taanduma ja võimalus tekib, tahaksin sõita Lõuna-Euroopasse. Jah, muidugi võiks unistada, et läheks taas Aasiasse või Ameerikasse, sest nii palju jäi nägemata, kuid tean, et tunnen end vanades Euroopa väikelinnades ja külakestes kõige mõnusamalt.

Minu lemmikud senikülastatutest on Hallstatt Austrias, Varenna Itaalias, Bled Sloveenias, Casares Hispaanias, Perast Montenegros, Rovinj Horvaatias ja Oia Santorinil. Ja neid imelisi paiku, kuhu minna, on veel palju-palju. Järgmisena ongi plaanis Colmar Prantsusmaal ja Alberobello Itaalias.”

Veebijuht Keilit Aedma

Viimane reis: Peterburg, Venemaa

“Kuigi algselt oli mul plaanis teha 2020. aastast selline aasta, mil reisin vähemalt korra (kasvõi naaberriiki) iga kuu, siis saatusel olid teised plaanid ja minu reisimine lõppes veebruarikuise nädalavahetusega Peterburis. Juba tol ajal oli ärevust õhus, aga mitte piisavalt, et muretseda. Käisime rahvast täis kaubanduskeskustes ja muuseumites ning ei osanud aimatagi, et vaid mõned nädalad hiljem istume kodus isolatsioonis ja tühistame juba ostetud lennupileteid/hotellibroneeringuid.”

Unistuste reisisihtkoht: Havasu Falls, USA

“Väga raske on tegelikult tuua välja üht sihtkohta, sest selle koroonakriisi ajal on mu Google Mapsi kaart täitunud erinevate märkmetega, kuhu reisida tahaks. Hetkel on plaanis sel aastal sõita mitu nädalat mööda Prantsusmaad ja Suurbritanniat ning lõpetada aasta kuskil Aasias, aga kui varem mind USA väga ei köitnud, siis viimase aasta jooksul olen hakanud mõtlema, et tegelikult ju võiks. Hiljuti, kui avastasin Grand Canyonist koha nimega Havasu Falls, tuli tunne, et äkki võiks lähiajal hoopis sinna matkama minna?”

Moe- ja ilutoimetaja Karolin Kuusik

Viimane reis: Itaalia

"Loodus, toit, inimesed! Viibisime maakohas, kus oli palju loomi ja istandused. Mulle on alati meeldinud Lõuna-Itaalia väikesed kohakesed."

Unistuste reisisihtkoht: Nicaragua

“Selle kohaga mul küll meeletut süadmesidet ei ole, aga lihtsalt soovin minna lähiajal Lõuna-Ameerikasse. Seal peaks leiduma metsikuid kohti, ilusat loodust, kanjoneid ja kilomeetrite viisi valge liivaga ookeaniäärset randa.”

Toimetaja Tiiu Suvi

Viimane reis: Sitsiilia, Itaalia

“Olgu Naissaar või San Francisco — mulle meeldib kõik, mis asub keset merd või ookeani ääres, ka Amsterdami kanalid sobivad. Alati läheksin tagasi Portugali, Lissaboni, kus libiseda siledatel tulistel tänavakividel, sardiinikonservipoeke plingib neoontuledes nagu ööklubi ning ukse taga võtmeid kohmitsev hallipäine kuivetunud mees, üleni mustas, jalas pitsilised tuhvlid, võiks kanda nime Jésus.”

Unistuste reisisihtkoht: Jaapan

“Ühel päeval soovin maanduda Jaapanis, millega on mul kummaline tõmbe-tõuke suhe lapsest saati. Mäletan Jaapani muinasjutte sarjast „Saja rahva lood” Silvi Liiva illustratsioonidega. Need kalbed näod, kohmakad kimonod, soengud, mis näisid otsekui hiiglaslike nõeltega pea külge kinnitatud; beežid, rohelised ja pruunid toonid nagu erinevate teede tõmmised… Hiljem tuli värve juurde, lisandusid ramen ja haikud, Harajuku ja Murakami, lumi, üksindus ja siidist hõlmad. Kord peol kuulsin üht jaapani asjatundjat tsiteerimas lauset: sel hommikul, kui ma kohtasin sajaprotsendilist naist. Ma ei saanudki teada, mis raamatust see pärineb.“

Fotograaf Krõõt Tarkmeel

Viimane reis: Saint-Chéron’, Prantsusmaa

“Minu viimane reis viis mind väikesesse Prantsusmaal asuvasse Saint-Chéron’ linnakesse, sõpradele külla. Minu saabudes sai veidi sompus sügisest 20-kraadine suveilm ja kui lahkusin, lahkus ka päike.”

Unistuste reisisihtkoht: Bali, Indoneesia

“Reisisihtkohana unistan oma kallist Balist. Sealsetest armsatest inimestest ja kohtadest, mida väga igatsen.”

Kujundaja Elis Svistunova

Viimane reis: Amsterdam, Holland

“Viimane koht, kuhu reisisin oli Amsterdam. Läksime sinna elukaaslasega spontaanselt, ilma mingi reisiplaanita ja jäime oma sihipäratu retkega väga rahule. Kahjuks pildistasime suurema osa huvitavamaid hetki ühekordsete kaameratega ja peale piltide ilmutamist ei olnud neilt näha ei ööd ega mütsi.”

Unistuste reisisihtkoht: Island

“Kunagi sooviks reisida maagilisele Islandile. Fimide ja reisikirjelduste järgi on jäänud sellest mulje, kui teisest planeedist, mis võlub võimsa looduse ja kontrastidega — inimtühjade laavaväljade, jääliustike, geisrite, vulkaanide, virmalistega ja hubase majutuse kuumaveeallikate/basseinidega.”

Lugeja, jaga sinagi, milline oli sinu viimane reis ja kuhu unistad järgmisena reisida?

Jaga
Kommentaarid