Kehvade tulemuste tõttu oli Kairyse töökoht juba mõnda aega ohus, aga veel sellel nädalal kirjutas Leedu meedia, et rahaprobleemide tõttu on Rytasel keeruline Kairyst vallandada.

Endine Kalev/Cramo juhendaja sõlmis suvel Rytasega 2+1 lepingu ja lahti laskmise tõttu tuleb talle kompensatsiooni maksta.

Pärast eilset kaotust Juventusele ütles Kairys portaalile 15min.lt, et tema vabatahtlikult tagasi astuma ei hakka. Kõigest paar tundi hiljem tehti see otsus tema eest siiski ära.

"Tahame viimase aja tulemuste eest vabandada," ütles Rytase juhatuse esimees Darius Gudelis võistkonna kodulehele. "Tulemused ei rahulda klubi ega ka Vilnuse korvpallikogukonda. Pärast seda mängu polnud meil teist võimalust. Uskusime Donaldasesse, aga tulemusi vaadates, oli muutus vältimatu. Soovime talle tulevikuks edu."

Hooaja lõpuni juhendab Rytast senine Kairyse abiline Giedrius Žibenas. 36-aastane leedulane töötas hooajal 2017/2018 koos Kairysega Kalev/Cramo juures. Praegu vigastuspausi pidava Kitsingu tõi Rytasesse Kairys. Uus pealik Žibenas Kitsinguga Eestis koostööd ei teinud, sel hooajal mängis Kitsing Tartus.

15min.lt kirjutas, et Rytas jätkab välismaalaste tühjendusmüügiga. Maurice Ndour on juba lahkunud Hiinasse, õige pea loobib võistkond ka Keith Bensonist ja Ryan Boatrightist. Kitsingu nime kuulujuttudest läbi käinud pole.

Rytas on lisaks Leedu karikasarjale konkurentsist pudenenud ka FIBA Mesitrite liigas, Leedu kõrgliigas ollakse üheksa võidu ja viie kaotusega kolmandal kohal.