"Soome riik tegi otsuse, et riiki lubatakse ainult need, kelleta nad ei saa – Eesti arstid, hooldajad – ning need, keda nad kardavad – meedia. Stiilne. Isegi negatiivse testiga ei lubata riiki," teatas Nõgene.

Nõgene tegi ettepaneku, et Soomes töötavad Eesti tervishoiutöötajad võiks solidaarsusest ehitusvaldkonna vastu keelduda järgneva kuu jooksul Soomes töötamisest.

"Ega muidu Soome valitsus aru saa, et selline valiku tegemine on inetu. Neid, keda neil vaja, lastakse. Teisi mitte," selgitas Nõgene.

Soome valitsus on täna terve päeva arutanud, milliseid karmistavaid meetmeid piiridel rakendada. Nimelt on eilse seisuga riigis tuvastatud 86 uue, kiiremalt leviva koroonaviiruse tüvega nakatunut.

Täna kell 20 toimunud pressikonverentsil teatas Soome siseminister Maria Ohisalo, et alates kolmapäevast saavadki Soome reisida vaid kaubavedajad, tervishoiutöötajad, diplomaadid ja ajakirjanikud.

Mõistagi Tallinkile see meeltmööda ei ole. Samuti jäävad dilemma ette ka kümned tuhanded Eesti ehitajad ja muude elualade esindajad, kes Soomes tööl käivad.