"Merekindlus on läbi ajaloo olnud suletud linnarahvale. Meie soovime kompleksi avada linnaelanikele ja külalistele juba praegu," sõnas Patarei merekindluse tegevjuht Urmas Sildnik.

Gorži hoov, kus tänasest on lumelinnak avatud, avati juba eelmisel suvel külastajatele, kui seal sai suvi läbi tutvuda erinevate näitustega ja nautida kontserte. "Ka käesoleva aasta suvel saab seal toimuma palju põnevaid sündmusi. Kuid enne ootame kõiki külastajaid juba talvel lumelinnakusse talveilma nautima," lausus Sildnik.

Gorži hoovi lumelinnakus on liumägi ja saab nautida Kaifi baari loodud talvemenüüd ning Kardula imemaitsvat tänavatoitu. Julgemad saavad end kasta külma tünnivette ja pärast sooja saada ÜlgeMöla haagissaunas. Linnakus on järgitud kõiki ohutusnõudeid.

Patarei merekindlusest peaks suurärimehe Urmas Sõõrumaa arendustegevuse tulemusel saama 2026. aastaks üks ainulaadsemaid komplekse Eestis. Mereäärse kaarja Gorži hoone kasemattidesse seavad end sisse muuseum, bürood, külaliskorterid ja restoranid-kohvikud. Kindluse merepoolsele esimesele korrusele tulevad restoranid ja kohvikud, teisele ja kolmandale korrusele büroopinnad ning külaliskorterid. Lisaks kaetakse Patarei kindluse hoovid klaaskatusega.

Patarei merekindlus on 19. sajandi keskpaigas valminud klassitsistliku arhitektuuriga kaitserajatis. Mis algselt kandis nime Kalaranna fort ja mis tänaseks kuulub Euroopa arhitektuuripärandisse. Urmas Sõõrumaale kuuluva U.S. Invest Grupi ettevõtte omandas Patarei kindluse 2020. aasta veebruaris.