„Lepingu uuendamisega loodame kaasa aidata stabiilsuse taastamisele COVID-19 poolt häiritud turutingimustes“ ütles Ospentos International OÜ juhatuse liige Haiti Arendi.

Finnair Cargo operatsioonide juht Tommi Voss lisas, et kuna kaupade liikumise tagamine broneeritud ajagraafikute järgi on seoses pandeemiast tulenevate piirangutega tõsine väljakutse, on hea partnerlus olnud ainus selle olukorra lahendamise võti.

Kahe ettevõtte koostöö sai alguse juba 14 aastat tagasi, kui Ospentos alustas Finnairi kauba- ja postivedudega Helsingi ja Balti riikide lennujaamade vahel. Lisaks kuuluvad sihtkohtade hulka veel ka Ukraina pealinn Kiiev ja Valgevene pealinn Minsk. Lennukaupade maanteevedudele järgnes peagi kauba- ning posti käitlusleping Tallinna Lennujaamas.

Üks oluline ühine eesmärk mõlema ettevõtte jaoks on kogu senise koostööperioodi jooksul olnud tehnoloogiline innovatsioon. Ospentos on pakkunud oma partnerile usaldusväärset ja läbipistvat teenust alates kaubakäitluse protseduuridest kaubaterminalis, lõpetades autode jälgimisega reaalajas kogu veoteekonna vältel. Lennufirmal on võimalik lisaks ka monitoorida temperatuure veovahendi kaubaruumides ja veenduda veo turvalisuses kuni auto jõudmiseni sihtkohta.

2006. aastal loodud Ospentos International OÜ osutab lennukaupade veo- ja käitlusteenust lennufirmadele ning ekspedeerijatele. Ettevõte käive küündis 2019. aastal 4,36 miljoni euroni, olles viimastel aastatel ainult kasvanud. Veel 2017. aastal oli ettevõtte käive 3,68 miljonit eurot. Kogu selle aja on ettevõte tegutsenud kasumlikult. 31. detsembri seisuga andis ettevõtte möödunud aasta neljandas kvartalis tööd 29 inimesele.