"Valitsuse neljapäevane otsus tähendab seda, et meil ei ole suurele osale SPA Toursi 350 töötajast (veebruaris 2020 oli meil 550 töötajat) vähemalt viieks nädalaks tööd pakkuda," räägib Kuusik. "Kuna spaa- ja saunateenused, veekeskused ja kinod suleti, siis ei ole ka käivet, millega katta palgafondi ja püsikulusid."

Kõige keerulisem on Kuusiku sõnul inimestesse kolmandat korda motivatsiooni süstida. "Kuid tuleme ka sel korral toime ja saame hakkama. Anname oma parima," lubab spaaettevõtja.

Kalle Kuusik usub, et valitsuse ettepanek Töötukassale palgatoetuse maksmiseks saab reaalsuseks. Ta peab oluliseks, et seekord sihitaks toetus õigetesse sektoritesse, mille teenused tõepoolest suleti ning raha ei jagataks skeemitajatele, kes liigutavad käivet kvartaalselt. "Möödunud kevadel oli näiteks toetuse saajate hulgas ka erinevaid tootmisettevõtteid, puidutöötlemis- ja mööblitööstusi. Samas on täna Äriregistri andmete põhjal näha, et osade toetuse saajate käive jäi 2020. aastal praktiliselt samaks või kasvas võrreldes 2019. aastaga," põhjendab Kuusik oma seisukohta.

Et ellu jääda, pakuvad SPA Toursi opereeritavad Meresuu SPA, Grand Rose SPA ja Viimsi SPA jätkuvalt majutus- ja toitlustusteenust hotellis, samuti pakutakse klientidele massaaže ja iluhoolitsusi. "Meie saunakeskuste saunasid on võimalik rentida privaatseks külastuseks. Viimsi SPA-s pakume lausa kogu saunakeskuse renti ainult oma perega kasutamiseks," tutvustab Kuusik võimalusi. "Lisaks hoiame Viimsis ja Meresuus lahti jõusaali ja Viimsis ka ujulat individuaaltreeninguteks. Kuna külastajaid on väga vähe, siis on meie klientidel võimalus nautida vägagi privaatset puhkust."

Kalle Kuusik on Viimsi SPA, Viimsi Kino, Atlantis H2O Aquaparki, Meresuu SPA ja Grand Rose SPA hotellide juhatuse liige ja omanik.