Võistkonda on seganud ka vigastused, aga 44-aastast Pierce'i see ei päästnud. Tema asemel hakkab tiimi juhendama oluliselt kogenum Nate McMillan (56), kes palgati hooaja eel Atlanta abitreeneriks.

Mullu 20 võidu ja 47 kaotusega NBA kehvikute hulka kuulunud Atlanta palkas hooaja eel mitmeid nimekaid mängijaid ja eesmärgiks oli kindel pääs play-off'i.

Kõige enam raha kulutati itaallase Danilo Gallinari ja serblase Bogdan Bogdanovici peale, kokku 133 miljonit dollarit. Kui uustulnuka-aasta kõrvale jätta, on 32-aastasel Gallinaril on käsil NBA karjääri kõige kehvem hooaeg (keskmiselt 11,3 punkti, visketabavus väljakult 39 protsenti). 28-aastane Bogdanovic sai enne põlvevigastust kaasa teha vaid üheksa kohtumist.

Šveitsi parim korvpallur Clint Capela hangiti Houston Rocketsist juba 2020. aasta veebruaris, aga Atlanta eest tegi ta debüüdi samuti alles sel hooajal. Lisaks palgati kogenud mängujuht Rajon Rondo ja kaitsespetsialist Kris Dunn. Neist viimane pole traumade tõttu Atlanta eest veel mänginudki.

Viimasest 15 mängust 11 kaotanud Atlanta on idakonverentsis 11. kohal. Play-off'i jõudmine pole siiski sugugi võimatu, sest tänavu peetakse mõlemas konverentsis 7.-10. koha võistkondade vahel miniturniir, kus jagatakse viimased play-off'i pääsmed.