„Olen tõesti Eesti risti-rästi läbi sõitnud ja oma välismaa sõpradele oskan üht-teist kindlasti soovitada,” ütleb Uku. „Ennekõike soovitaksin neil sõpradel Eestisse tulla suvel, paljud ju kardavad külma. Aga kui talvel tulla, siis see jõulueelne aeg on siin küll väga ilus,” kiidab Uku. „Tavaliselt on meil sel ajal ka paksem lumi maas ja saab tõelist talveelamust nautida, näiteks Tallinna vanalinnas kogu selle kaasneva miljööga, mis on väga kaunis.” Suvel saabuvatele sõpradele soovitaks Uku kindlasti aga Saaremaal ja Pärnus ning Lõuna-Eestis pikemalt peatuda. Ning kindlasti annaks ta sõpradele kaasa järgneva soovituse: „Kui tuled talvel, võta kaasa soojad riided ja igaks juhuks ujumispüksid. Kui tuled suvel, võta loomulikult ujumispüksid kaasa, aga igaks juhuks viska kohvrisse ka talveriided!”

„Eestlastest sõpradele on muidugi raskem midagi soovitada, sest info levib ju nii palju ja kiirelt. Tõenäoliselt võtaksin lahti Visit Estonia veebi,” naerab Uku.

Uku ise on kõige enam puhanud Lõuna-Eestis Võru kandis, kus tal on maakodu, ning Pärnus, kus asub ta teine suvila. „Need on täitsa minu enda olemise kohad, aga loomulikult meeldib mulle teha ka igasugused põnevaid väljasõite,” räägib ta. Peamiselt valib ta oma reisisihid Eestis selle järgi, kus oleks põnev filmida või pildistada. „Visit Estonia on muidugi üks selline grupp, kust selliseid huvitavaid kohti leida võib, ja nende tuttavate sotsiaalmeediakanalid, kes Visit Estoniaga koostööd teevad,” viitab ta muuhulgas Visit Estonia Facebooki ja Instagrami kontodele.

Mis on Uku ägedaim Eestis puhkamise mälestus?

„Oi-oi-oi! Ossapagan, see on raske küsimus, see on ju praktiliselt kogu mu elu olnud!” hüüab Uku küsimuse peale. „Millegipärast arvan, et need kõige põnevamad kohad, kuhu ma minna tahaksin ja kus aega võiks veeta, on mul paljuski veel nägemata.” Mõned Uku sõbrad on ta sõnul kõvad matkalised ning nende postitustest näeb ta, et sõbrad satuvad Eestis teinekord väga huvitavatesse kohtadesse. „Näen neid oma matkadest lahedaid videoid ja fotosid postitamas. Kuna ma aga ise matkamees pole, naudin emotsioone nende fotodest ja videotelt,” tunneb ta end mõnusalt ka oma suvilates akusid laadides. „Kui vaadata, kus ma aasta jooksul käinud olen, siis enamasti satun sinna seoses tööga. Sageli jääme bändiga neisse kohtadesse ka ööbima või isegi paariks päevaks. Arvan, et mõne hetke teevad toredaks just hea seltskond ja ilus paik,” peab Uku end rahulikumat sorti puhkajaks.

Mis kohti Eestis järgmisena avastada võiks?

Sellele küsimusele vastamiseks võtab Uku kohe Puhka Eestis lehe lahti. „Tavaliselt näen ma oma sõprade sotsmeedia kontodel mingeid lahedaid kohti, jätan need meelde ja küsin, kuidas sinna saada,” räägib ta. „Ma ei ole liiga palju rabades käinud, mõnda olen muidugi sattunud, aga suurematesse tegelikult mitte. No näed — Mukri raba!” leiab ta kohe veebilehelt. „Mitte et ma oleksin teadnud tahta just sinna minna, aga Mukri on mulle ka varem piltidelt meelde jäänud ja sinna võiks minna küll,” ütleb Uku ja lisab, et veel on talle silma jäänud üks südamekujuline järv, mis endaga tutvuma kutsub.

Allikas: Puhka Eestis