Turismiameti esindaja Kleiton Bartolo täpsustas, et Maltat külastavad välismaalased saavad raha ühel tingimusel — kui viibivad seal vähemalt kolm päeva. Selleks tuleb broneerida numbrituba otse läbi kohaliku hotelli.

Juhul, kui see tingimus on täidetud, makstakse viietärnihotelli külastajatele 200 eurot, neljatärnihotellis 150 eurot ja kolmetärnihotellis 100 eurot. Sealjuures suureneb väljamakstav summa 10 protsenti, kui turist on broneerinud numbritoa Malta arhipelaagi suuruselt teisel, Gozo saarel.

“Skeem on suunatud sellele, et Malta hotellid oleksid väga konkurentsivõimelises olekus rahvusvahelise turismi taastumisel,” selgitas Bartolo.

Võimud on arvestanud, et riiki külastab 35 000 turisti.

Tänase seisuga on väiksel Maltal Euroopa Liidu kõrgeim vaktsineeritute tase. Seal on järsult kahanenud COVID-19 uute juhtumite arv, ja valitsus kutsub ELi üles viima reiside lihtsustamiseks sisse vaktsineerimispasse.

Turistide arv on Maltal alates pandeemia algusest vähenenud 80%. Turismisektor on väikese riigi jaoks on aga oluline toimetulekuallikas, moodustades majandusest otseselt või kaudselt enam kui 27%.