Ammu on möödas aeg, mil Austrias sai ühe šillingi eest osta majaseina külge monteeritud automaatidest närimiskummi ja värvilisi ümmargusi komme. Täna saab automaatidest eurode eest lilli ja mune. Kuid kes läheb sisseoste tegema Viini Hernalsi linnaossa, leiab nüüd eest esimese automaatide supermarketi nimega Servicebob, kust saab automaadist kaasa haarata ka krokodilliliha. Automaati tuleb sisestada 18 eurot ja pakk krokodilliliha ongi käes.

Servicebob, mis asub Hernalsi peatänaval, avas oma uksed märtsis, see on avatud 24 tundi ja seal on 15 automaati. Supermarket pakub hulgaliselt asju laste jaoks, aga nendest võib leida midagi praktilist ka täiskasvanutele kuni bitcoinideni välja. Selline lai valik automaatidest ostetavat kaupa tekkis tänu koroonapandeemiale. Supermarketi omanik on tegelikult langevarjude tootja ja see valdkond ei too momendil just palju sisse. Seega oli vaja leida midagi uut ja nii investeeris ta omanikuna 150000 eurot uude automaadi-supermarketisse. Idee on ennast juba õigustanud, sest kaupu saab kätte ka öösel, siis, kui teised kauplused on kinni. Kavas on avada veel kolm automaadi-supermarketit. Pealegi muutuvad automaadid aina intelligentsemaks, nii et suudavad läbi viia ka vanusekontrolli teatud toodetele, mis alla 18aastastele keelatud on. Hernalsi linnaosas saab automaadist ka steike ja burgereid, mis tulevad otse Ameerikast ja Austraaliast. Kes soovib eksootilisemat, saab proovida nii känguru- kui piisoniliha. Kes neid oma maitse järgi grillida soovib, saab ka ühekordse grilli kaasa osta.

Donaustadti linnaosas on kasutuses automaat lillede ostmiseks ja oodata on tervet kauplust lilleautomaatidega. Donaustadti linnaosa moodustab pea veerandi Viinist ning selle alla kuulub ka Donau City paljude rahvusvaheliste organisatsioonide esindustega, kus lillevajadused vastuvõttude jaoks on suured. Sealt leiab ka Seestadt Asperni, mis kuulub Euroopa suurimate linnaarendusprojektide hulka.