Kuna üldiselt kannatab hotellisektor koroonapandeemia ajal turistide ja pendelrändajate puuduse all, siis on Bob W suur finantsedu üllatav.

2018. aastal asutatud majutusettevõtte tegevjuht Niko Karstikko ütles ajalehele Helsingin Sanomat, et Bob W on saanud 9,6 miljoni euro suuruse rahastuse. Ettevõttesse on kaasatud umbes 15 erinevat investorit, sealhulgas Taani idufond byFounders ja Soome riiklik erakapitalifirma Tesi. Muude investorite hulka kuuluvad kinnisvarainvesteeringufirmad NREP ja Kaamos, samuti Superangel ja United Angels ning mitmed erainvestorid. 1,2 miljonit eurot summast on pangalaen. Investorid panid ettevõttesse juba eelmisel suvel neli miljonit eurot ja ülejäänud pea kuus miljonit saadi kokku selle aasta kevade alguseks.

Rahastuse abil laiendab Bob W oma tegevust Helsingis ja Tallinnas ning avab uued turud Londonis ja teistes Euroopa linnades. Juba aprillis avab ettevõte Helsingi südames Vuorikatul uue korterhotelli.

Karstiko sõnul on Bob W ärimudel, mis ühendab hotelli ja Airbnb parimad küljed. Erinevalt hotellist pole Bob W-l oma vastuvõttu, jõusaali ega hommikusöögiteenust, vaid ta pakub oma rakenduse kaudu oma klientidele lähedalasuvate partnerite teenuseid. Idee on selles, et külalised saaksid elada nagu kohalikud ja külastada ümbruskonna kohvikuid ja spordisaale.

Vaata ka Bob W reklaami, mis on filmitud just nende Tallinnas asuvas stuudiokorteris:

Allikas: Helsingin Sanomat