"Nii palju kui meile teada, on tegemist Venemaa-poolse administratiivse otsusega, seda tegi Venemaa regulaator," ütles Pärgmäe.

Aeroflot teatas nädalavahetusel, et koroonapandeemia tõttu kaua peatatud olnud lennud Moskva ja Tallinna vahel, mis alles üle-eelmisel nädalal taastati, katkestatakse uuesti. Firma jõudis teha ainult kaks lendu, mis toimusid kahel järjestikusel pühapäeval.

"Aeroflot suutis teha Moskva-Tallinna liinil kaks lendu ja need lennud katkesid tõesti ootamatult - seda nii lennufirmale kui ka meile," tunnistas Pärgmäe. Tallinna lennujaama esindaja lisas, et otsus tuli üllatusena kõigile. "Täpsemalt me tõesti ei oska öelda, seda peab küsima Aerofloti enda käest," lisas Pärgmäe.

Pärgmäe tõdes siiski, et kuna koroonaviiruse tõttu on olukord veel nii Euroopas kui maailmas tervikuna väga ebakindel, siis on iganädalased muutused lennufirmade plaanides üsna tavalised ja nii polnud ka Aerofloti otsus nende jaoks üllatav.

Küsimusele lendude täituvuse kohta vastas Pärgmäe, et esimesed Moskva lennud ei olnud veel väga suure täituvusega, kuid tulevikus oleks see kindlasti kasvanud. "Nii palju kui meie teame, siis lennufirma ise oli väga huvitatud lendude taastamisest. Esimesed lennud ei olnud küll väga kõrge täituvusega, aga inimesi on Eesti ja Venemaa vahel liikumas ikka ehk et neil lendudel oleks olnud nõudlust ja täituvust piisavalt," tõdes ta.