Tallinna lennujaama kommertsvaldkonna juhi Eero Pärgmäe sõnul peegeldab reisijate arvu väike tõus inimeste jätkuvat soovi ning vajadust reisida ja usku, et olukord piiriülese liikumise osas on muutumas paremuse suunas. „Vaatamata reisijate arvu mõningasele tõusule näeme, et inimesed on reisimise osas jätkuvalt pigem ettevaatlikud. Viiruskriisi tulemusena on muutunud ka reisijate käitumine — reisi planeerimise ja piletite ostmise periood on kohati lühenenud mõnele nädalale ning teadlikkus reisiks vajalike dokumentide ja tõendite osas on tõusnud. Siiski paneme inimestele südamele, et kõrge nakkuskordajaga riigist naastes tuleks lennujaamas teha esmane koroonaviiruse test ning püsida kuni teise negatiivse testitulemuse saamiseni eneseisolatsioonis. Igaühe panus viiruse leviku tõkestamisel on tänases olukorras oluline ja aitab kaasa turismi taastumisele suvekuudel,“ rääkis Pärgmäe ning lisas, et kõik Eestisse saabujad peavad enne reisi algust täitma piiriületaja ankeedi, mida on võimalik täita Terviseameti iseteeninduse lehel kuni kolm päeva enne Eestisse saabumist. „Deklaratsiooni eelnev täitmine aitab vältida järjekordade tekkimist riiki saabumisel ning kiirendab lennujaama läbimise kiirust kordades.”

Aprillis taastusid ühendused Istanbuli ja Malagasse, kokku toimusid regulaarlennud 18 erinevasse sihtkohta. Suurima reisijate arvuga liinideks olid Frankfurt, Helsingi ja Stockholm, mida kasutasid pooled kõikidest regulaarreisijatest.

Aprillis toimus kokku 1636 lennuoperatsiooni. Suurima reisijate arvuga lennufirmad on käesoleval aastal olnud Lufthansa, airBaltic ja Finnair, kelle turuosad jäävad 17-18% piiresse. Aprillis oli suurima reisijate arvuga lennufirmaks Smartlynx, mis teostas tšarterlende Egiptusesse, Kanaari saartele ja Türgisse. Kokku kasutas aprillis tellimuslende kolmandik kõigist Tallinna lennujaama läbinud reisijatest. Aprilli koolivaheaeg endaga reisijate arvu suurt kasvu kaasa ei toonud.

Aasta esimesel neljal kuul läbis Tallinna lennujaam kokku 130 649 reisijat, mida on 85% vähem kui 2019. aasta samal perioodil, kui lennuliiklus toimis tavapäraselt. Nelja kuu jooksul toimus 5420 lennuoperatsiooni, mis teeb keskmiselt 45 maandumist ja õhkutõusu päevas. Võrreldes 2019. aasta sama perioodiga on lennuoperatsioonide arv vähenenud 63%.