Kalev/Cramo alustas kohtumist paremini ning avaveerandi järel juhiti 20:13. Poolajaks oli kalevlaste eduseis 38:34. Viimase veerandaja eel sai aga Pärnu juba 53:51 ette. Kohtumise lõpus vedas pärnakate mänguvakrit Soome koondise mängujuht Edon Maxhuni, kes tabas järjest tähtsaid viskeid. Kalevlased otsisid viimasel rünnakul paaniliselt Marcus Keene'i, kuid pärnakad ei lasknud teda korralikult viskele. Mängu lõppseisu vormistas seejärel Linards Jaunzemsi pealtpanek.

Võitjatele tõid Jaunzems 24, Maxhuni ja Kristjan Kangur 14 punkti. Kangur võttis lisaks 13 lauapalli ning Maxhuni andis 10 resultatiivset söötu. Robert Valge lisas 10 ning Märt Rosenthal kaheksa silma. Seejuures olid Maxhuni ja Valge avapoolaja järel veel nulli peal. Pärnule oli kindlasti valusaks hoopis Rosenthali põlvevigastus. Kohtumise järel tõdes mängumees, et trauma täpset ulatust on praegu raske öelda.

Kalev/Cramole tõid Devin Thomas 18, Chavaughn Lewis 16, Keene 14 ja Rauno Nurger 13 punkti. Thomas võttis ka 10 lauapalli.

Finaalseeria teine kohtumine peetakse kolmapäeval Pärnus. Kohtumise algusajaks 19.00. Finaalseeria peetakse kolme võiduni.

Enne mängu:


BC Kalev/Cramo - Pärnu Sadam
08.05.2021, kell 17.00, Tallinn, Kalevi Spordihall
Ülekanne: Delfi TV, Inspira

Kalev/Cramo tegi põhiturniiri võitjana play-off'iga algust alles poolfinaalist alates. Paf Superkarika ja Paf Eesti-Läti korvpalliliiga tänavuse hooaja võitjana suuri probleeme Rakvere vastu ei tekkinud, kuigi vigastustega jäid eemale koguni kuus põhimängijat. Esimene mäng Rakverega kujunes pingeliseks ja lisaajal saadi keeruline 108:100 võit kätte. VTB Ühisliiga tänavuse hooaja suurima skooritegija Marcus Keene'i lisandumisega teeniti teises kohtumises veenvam 98:83 võit ja pääs finaali otsustati ära kolmandas matšis tulemusega 91:78.

Chavaughn Lewis on Kalev/Cramo parimana visanud tänavu keskmiselt 24,7 punkti. Martin Dorbek on andnud 6,0 korvisöötu ja teinud 1,7 vaheltlõiget. Devin Thomas on võtnud 9,0 lauapalli ja Rauno Nurger teinud 1,0 viskeblokeeringut.

Põhiturniiri teisena lõpetanud ja oodatult finaali pääsenud Pärnu jaoks on hooaeg mitmete tagasilöökidega kulgenud. Paf Superkarika poolfinaalis jäädi Rakvere Tarva vastu kaotajaks ning kolmas kohtki tuli läbi raskuste Tallinna Kalev/TLÜ-d võites. Suurte ootustega mindi ka Paf Eesti-Läti korvpalliliiga Final Six turniirile, ent juba alustuseks kaotati hilisemasele kolmanda koha omanikule BK Ogrele ning nelja hulka asja polnud.

Koduse liiga veerandfinaalis kohtuti Kalev/TLÜ-ga, kelle vastu oli tükk tegemist, kuigi mängud võideti 88:76 ja 78:68. Võis eeldada, et poolfinaalis saab Rapla alistamine väga keeruline olema, kuid mängud võideti 76:69, 79:72 ja 67:60 ning Raplast saadi sellel hooajal nii kõigil kaheksal korral jagu.

Edon Maxhuni on Pärnu parimana visanud keskmiselt 16,3 punkti. Märt Rosenthal on andnud 4,2 korvisöötu ja teinud 1,6 vaheltlõiget. Mihkel Kirves on võtnud 7,5 lauapalli ja Robert Valge teinud 0,5 viskeblokeeringut.

Kalev/Cramo ja Pärnu kohtusid põhihooajal neljal korral. Kui esimese mängu võitsid kalevlased kindlalt 81:60, siis teises üllatas Pärnu tulemusega 79:74. Kolmas ja neljas mäng kuulus Kalev/Cramole vastavalt 93:82 ja 76:71, kuid võidud ei tulnud sugugi kergelt.