Näiteks tavapäraselt Tallinna ja Helsingi vahelisel liinil kahte laeva opereeriv Ahvenamaa laevakompanii Eckerö Line plaanib lisakruiise Soome riigis sees. "Eckerö Line teeb esialgsete plaanide kohaselt kolm kruiisi Helsingist Hankosse," rääkis Eckerö Line'i Eesti filiaali juht Katrin Sirk Aun.

Tallinki kommunikatsioonijuhi Katri Linki sõnul muutuvad suvised kruiisi- ja liiniplaanid jooksvalt, arvestades koroonaviiruse trende, piiranguid ja nakatumisnäitajaid. Eesti reisijatele müüb laevafirma esialgu Tallinnast viietunniseid kruiise Soome, mille käigus laevast ei väljuta. Kui Eesti nakatumisnäitajad langevad piisavalt, et Soome piir taas avada, plaanib Tallink hakata kruiise pakkuma juba juunist või juulist piiratud kujul.

Viking Line on plaaninud sel suvel teha erikruiise, mille sihtkohad erinevad eelmistest aastatest. Siiski jälgib firma koroonaviiruse olukorda ja on valmis plaane vastavalt sellele muutma. "Täna ootame Kotka linnavalitsuse otsust merepäevade toimumise kohta ja seejärel otsustame merereisile kohaldatavaid nõudeid," rääkis Viking Line'i Eesti tegevjuht Inno Borodenko.