Pank on alustanud strateegia järgmise etapiga, keskendudes oma klientidele ja äritegevuse kasvule.

Panga esimese kvartali puhaskasum kasvas 5,8 miljoni euroni, toetatuna 27,9 miljoni euro võrra madalamatest krediidikahjude eraldistest. See on märkimisväärne edasiminek võrreldes 2020. aasta esimese kvartaliga, mil COVID-19 mõju tõi kaasa 21,2 miljoni euro suuruse kahjumi. Viivislaenude osakaal vähenes 3,1%-ni laenude kogumahust.

Luminori prioriteet oma strateegia uues etapis on suurendada klientide rahulolu ja eelkõige kodulaenude ning väikeste ja keskmise suurusega ettevõtetele suunatud laenude väljastamist. Samuti on eesmärk tõsta digiteerimise ja automatiseerimise taset, järgides seejuures panga laiemaid kohustusi kohalike kogukondade ja keskkonna ees.

Luminor tegi 2021. aasta esimeses kvartalis nende eesmärkide saavutamisel edusamme. Pank andis esimeses kvartalis välja uusi kodulaene 175 miljoni euro eest, mis on 83 miljonit eurot rohkem kui mullu samal ajal. Väljastatud kodulaene oli pangal käesoleva aasta 31. märtsi seisuga 4,6 miljardit eurot.

„Keskendume nüüd oma strateegia järgmise etapi elluviimisele, mis hõlmab klientide rahulolu ja laenuandmise suurendamist ning digiteerimise taseme tõstmist," ütles Luminori tegevjuht Peter Bosek. „Meil on nende eesmärkide saavutamiseks ees palju tööd, kuid 2021. aasta esimese kvartali märgid edasiminekust mõjuvad julgustavalt."

Bosek lisas, et COVID-19 avaldas kogu kvartali jooksul mõju panga klientide, personali ja Balti riikide ühiskondade heaolule. „Sellegipoolest järgisime oma klienditeeninduse standardeid, tegime edusamme strateegia järgmises etapis ja parandasime finantstulemusi, jõudes võrreldes eelmise aasta sama ajaga taas kasumisse. Olen äärmiselt uhke selle üle, kui hästi mu kolleegid sel raskel ajal hakkama said," selgitas ta.

Luminori tegevjuhi sõnul osutus Baltimaade majandus pandeemias vastupidavaks. „Ootan aega, mil koroonast tingitud riskid vähenevad ning Luminor saab teha veel rohkem koostööd eraisikute ja ettevõtjatega meie koduturgudel Eestis, Lätis ja Leedus," lisas Bosek.