14. juuni on Eesti ajalukku läinud kurva daatumina. Selle kuupäeva varastel hommikutundidel koputati 1941. aastal tuhandete kodude ustele ja teatati peredele, et nad on igaveseks Eestist väljasaadetud. Tragöödia puudutas paljusid ja lõi haavad mitme põlvkonna hingeellu. EPL pühendas leinapäevale nii oma juhtkirja kui ka suure osa esmaspäevase lehe külgedest. Esmaspäevases juhtkirjas rõhutati oma riigi ja selle demokraatlike institutsioonide kaitsmise vajadust. Ilmselt oli vähe neid, kes sellega ei nõustuks.

paralleel: „80 aastat tagasi olid inimesed sisemiselt kordades sitkemad. Paraku see küüditajaid eemale ei hoidnud.”

alasti paris: „Väga populistlik targutamine. Mida oli 1939-1941 eesti inimestel teha? Oleks 1939 vastu hakatud oleks ikka kõik lõppenud maa okupeerimise ja terroriga. Ei saa läheneda ajaloole arvutimängijana, tollased juhid ei teadnud, mis saama hakkab. Siiralt usuti, et sõda on ära hoitud kui NSV Liidu ultimaatumile alistuti 1939 ja 1940 polnud enam midagi teha. Ja taas- kust sai keegi teada, et Prantsusmaa 1940 kevadel kokku kukub, kõik arvestasid, et sõda läänes venib pikale ja ka NSV Liit kasutas ootamatult tekkinud võimaluse ära. Inimesed olid 1941 täiesti abitud ja teha polnud midagi.”

Mälestuspäev: „Seisan Maarjamäe kommunismiohvrite mälestusmärgi juures. Kell 12.20 on siin peale minu veel juhtmeid vedavad poisid. Kuidagi leigevõiu, ikkagi tohutu ulatusega tragöödia!? Peaks vast pakkuma mingit präänikut?”

Teisipäev, 15. juuni

Eestis on valminud järjekordne arengukava, täpsemalt „Transpordi ja liikuvuse arengukava 2021-2035". Selle eesmärk on muuta transport säästlikumaks ja keskkonnasõbralikumaks. Üllas eesmärk kahtlemata, ent kommenteerijate enamikele mõtted ummiku-, tee-ja muudest maksudest ei imponeerinud.

mõtteid kaabu alt: „Tahaks teada kas Taavi Aas ja Kaja Kallas ise ka mõtlevad keskkonnasäästlikuma liiklusvahendi, näiteks eesli selga istuda? Arvatavasti mitte. Ja igasugused maksud pole mõeldud ei keskkonnasäästuks ega teede korrashoiuks, vaid selleks, et enne valimisi saaks jälle helikopterilt raha alla loopida.”

pula saab ajada ka tasuta: „Aga nüüd tõsiselt. Rohelised tahavad keelata kogu gaas ja nafta lähematel kümnenditel, see tähendab kogu odav energia, mis on vajalik lääne majanduse toimimiseks, majade kütmiseks ja autode sõitma panemiseks. Lisaks soovivad nad keelustada tuumaenergia. Nad tahavad lennukiliiklust viia miinimuni, kuna need eraldavad palju süsinikdioksiidi. Ausalt öeldes viskab CO2 rohkem välja üks vulkaan, kui see aevastab, kuid rohelised seda ju ei tea.

Lisaks on rohelised lehmade vastu, kuna lehmad ja lihaveised peeretavad ja see põhjustab ka globaalset soojenemist.

Lisaks tahavad rohelised kõik autod üle viia bensiinilt ja diislilt kümne aastaga elektrile või istutada inimesed nagu Mao-aegses Hiinas jalgratastele.

Peale selle tahavad nad ümber ehitada kõik majad. Iga maja, alates bangalost kuni pilvelõhkujani, peab omanik tegema hiiglasliku renoveerimise ning investeerima miljoneid ja miljardeid seadmetesse täiesti uutel viisidel, mis võimaldavad neil töötada võimalikult energiatõhusalt.

Te küsite: kes maksab kogu selle hiilguse eest? Vastus: noh, muidugi rikkad ja kapitalistid, kes selle kõik töörahvalt varastasid. Aga reaalsuses pistetakse käsi meie kõigi taskusse, kes me suvatseme tööl käia ja ise end üleval pidada.”

imelugu: „Hakaku valitsuse autopargist pihta,väiksemaks ja ökomaks.”

Autoga sõitmine on saastamine: „Kuidas ma saan tööle, kui töökoht on 20-30 km kaugusel. Ma olen sunnitud saastama ja veel kütet ostma ,millele lisanduvad maksud. Ökonoonikat appi võttes võib juhtuda,et pean töölkäimise eest peale maksma kuna palk ja kulud ei ole tasakaalus,hea ,kui niisugust olukorda ei teki. Kolida töökoha juurde?See võimalus võib puududa või kui töö saab otsa. NL ajal elasid ohvitserid perekondadega kohvrite otsas,sinna kuhu suunati,pidid minema... Mis elu see niisugune on? Soomes töölkäimine on ju samalaadne.”

Kolmapäev, 16. juuni

Eestis jätkub elu sissetallatud rada mööda: EKRE liikmed ütlevad riigikogus Kaja Kallase kohta midagi ennekuulmatut, Kallas kirtsutab solvunult nina ja eesti ühiskonnal on jälle päevaks-kaheks teema, mida arutada. Sedapuhku ei olnud ütlejaks mõni suvaline Grüntal, vaid mees EKRE Olümpose mäe tipust- Mart Helme ise. Helme nimelt teatas, et Kallas on ebaadekvaatne ja kannatavat bipolaarse häire all. Kommentaariumis lülitusid teemasse ka teised hobi-psühhiaatrid, aga oli ka neid, keda Helme sõnavõtt pani pead vangutama. https://www.delfi.ee/artikkel/93760799/video-mart-helme-nimetas-kaja-kallast-bipolaarseks-karmen-joller-kust-voetakse-endale-julgus-mangida-arsti

lähtru mõisa moonamees: „Lumpen hõiskab kui nende pea-geenius kõneleb, kuid tegelikult näitab EKRE närtsimise märke. Kui nad tulid, siis oli värskus, uued näod- no ei pruukinud nad juba siis paljudele meeldida, aga nii see üldjoontes oli. Nüüd pole Mardil ja kompaniil aga muud viisi pildil püsimiseks valimisvõitluses kui kehastuda inim-meemiks ja anekdoodiks ning stand-up koomikuks. EKREst on saanud peamine „lol’si” (rasšifreeritakse kui Laughing Out Loud) tarnija Eestis ja suurim tootja. Kuid paistab, et nende populaarsus on just praegu oma seniidi saavutanud ja hakkab järgmistel aastatel kahanema. Pole ka välistatud, et kuskilt hüppavad välja veel eepilisemad tegelased kui Helmete perekond.”

Diagnoos doktorilt: „Arvan, et Helmesid piinab suurushullustus ja eneseimetlus, mis vahel on neil lausa enesthävitav. Kuid kõige hullem on see, et see võib hävitavaks saada kogu Eesti rahvale. See Mania Grandiosa on lausa juba hirmutav. Ja edasi arnevalt hävitav.”

Vaatleja: „Mina ei aktsepteeri, et riigikoguliige räägib nii EV Peaministriga. See on niivõrd piinlik. EKRE naispooltele teevad sõnavõtud muidugi nalja, masendav,lihtsalt masendav.”

Neljapäev, 17. juuni

Sel nädalal said Genfis kokku maailma vägevad, kohtusid USA president Joe Biden ja Venemaa president Vladimir Putin. Kristi Raik Välispoliitika Instituudist hindas selle Bideni punktivõiduks, kuid Delfi kommentaariumis leidus ka vastupidiseid arvamusi.

Aet Süvariik: „Raik tegi noka lahti, et teavitada meid sellest, mida räägib CNN. Aitäh talle! Aga kuidagi närviliselt vaikivad need kodanikud, kes ennustasid enne Putini ja Bideni kohtumist Putinile suurt alandust ja Canossas käiku.
Vaadates kui jultunult Putin pressikonverentsil käitus, siis vaatamata Bideni sõrmeviibutusele, ta sai isegi rohkem, kui ta lootnud oli.
Ja kui te ei võta tõsiselt juttu, et Biden on seniilne vanamees ega saa aru, mida ta teeb, siis on huvitav mida USA establishment vajab Putinilt nii palju, mille nimel oli võimalik kinni pigistada silma kõigele, mida Putini režiim teeb, nii riigisiseselt kui ka mujal. Ja mida siis Putin ikkagi Bidenile lubas.”

esimees siider: „Biden tuli tippkohtumisele suurepäraselt ettevalmistatuna, selles pole kahtlustki. Kuid näib, et ta ja tema meeskond tegid suure vea. Nad otsustasid Kremliga asju ajada külma sõja stiilis. Nagu me ei palu armastust, vaid ennustatavust. Selle lähenemise probleem seisneb selles, et tänane Venemaa ei ole NSV Liit ning Putin ja tema saatjaskond ei ole NLKP Keskkomitee poliitbüroo. Putin kaitseb mitte ainult riigi rahvuslikke huve, vaid ka tema enda huve, pluss Venemaa valitseva eliidi hiiglaslikke varasid. Nendes tingimustes saab Putini stabiilsust ja prognoositavust nõuda ainult siis, kui anda talle ja tema režiimile kindel immuniteedigarantii ning anda Ukraina, Gruusia ja Moldova mitteametlikult Moskva kontrolli alla - need on imperiaalsete unistuste objektid, mis on lojaalsuse säilitamiseks nii olulised.

Keegi ei anna Venemaa presidendile selliseid garantiisid. Kuid keegi ei tee radikaalseid samme ka nõukogudejärgse ruumi riikide integreerimiseks lääne kogukonda. Ja kui Valge Maja arvaks, et viimase NATO tippkohtumise lõplik teatis, milles Ukrainat mainitakse 25 korda, paneks Kremli mõtlema, siis on see järjekordne viga. Samal pressikonverentsil Genfis tegi Putin selgeks, et Ukraina NATO liikmelisus pole võimalik. Tema järel rääkinud Biden ei reageerinud neile Venemaa juhi sõnadele. See ainult tugevdab Venemaa juhtkonna veendumust, et Jalta-2 on võimalik, peab lihtsalt oma koha peal seisma. Nagu kõige muugagi.”

Reede, 18. juuni

12. juunil šokeeris maailma taani jalgpallur Christian Eriksen, kes Emil Taani-Soome mängu ajal kokkuvarises. Sellest tõukus LP pikk intervjuu endise korvpalluri Indrek Ruuduga, keda tema sportlaskarjääri ajal sarnane häda kollitas.

Piip Pihv: „Eriksen pole kaugeltki ainus mängija, kes selle tingimusega silmitsi seisis. Näiteks Hollandi rahvusjalgpallur Daley Blind on mitu aastat kannatanud südameprobleemide all, kuid mängib jätkuvalt jalgpalli, kuigi isegi tema isa ütles, et Daley võtab iga kord väljakule tulles riske.

Niisiis, 2019. aasta detsembris oli Blind Jr. tundis mängus Valencia vastu nõrkust. Selles mängus ei olnud Daley tema ise ja arstid tundsid, et midagi on valesti. Selgus, et hollandlasel oli südamelihase põletik. Kümme päeva pärast seda mängu pandi Blind defibrillaatorile, millega ta mängib tänaseni.

2020. aasta augustis blokeeriti defibrillaator ajutiselt, mille tagajärjel kukkus Blind teadvuseta kokku Hertha vastu peetud sõprusmängus. Toona tegutsesid meedikud õigel ajal, tuues Blindi taas ellu.

Nüüd on Daley Hollandi koondisemängija Euro 2020 jaoks ega mõtle kindlasti pensionile.”

:): „Endal tuvastati sama anomaalia hiljuti, olen 36a.
Diagnoos ise ei ole häda midagi. Riskid on juures ja, eeldatavasti, suuremad kui tavalise klappi puhul, kuid jällegi sõltub kui hästi klapp toimib ja kas üldse annab järele funktsionaalis . Kui annab järele, siis kui palju etc.

Olin noortekoondise liige, tegelenud nii poksiga kui jõusaalis käinud terve elu.
Stress testid ja sportlaste uuringud läbitud probleemideta iga 2 aasta järel. Proff sportlase kaart käes (välismaa tingimus) ja alles see aasta , uuendamise käigus, uus doktor kahtlustas midagi. Kuna südame anomaaliad on tema hobbi sai ta asjale pihta.

Tehti ultraheli uuring ja kinnitati diagnoos. Kaart uuendati nagu tavaliselt kuna vere tagasivoolu ei ole ja iseloomulik heli puudu, pole ka sümptomeid. Ebameeldiv uudis, kuid olles 30+ aastane on vähetõenäoline et kõik on 100% korras. Eriti praeguse tehnoloogia ja teadmiste juures.

Taoliste teemade "haipimine" on vastik. Kõikidel on oma mured ja surma riskid on alati juures.
Kõikidel on savi sellest jalgpallurist , lihtsalt tuleb hirm ENDA tervise kohta - kui professionaalse tipp sportlase tervis ei ole 110% korras/uuritud, mis siis tavainimesega (loe kui minuga) toimub?”

On vaja: „Pigem oli kirjutatu iva selles , et tuleb arste kuulata kui midagi avastatakse. Indrek jättis tookord tähelepanuta ja rassis edasi. Nüüd on arstidel vaja suurem jama korda ajada ja see on raskem. Kuigi tehnoloogia ja teadmised on paremaks läinud.”