“Et olen kiiret lahendamist vajavate eksistentsiaalsete probleemide ees, siis nõustun ilmselt sellest hinnast alla laskuma, kui tehing toimuks väga kiirelt,” ütleb Kaju SL Õhtulehele.

Müügis on 1990. aastal valminud maalid “Võlu ja vaim” ja “Magic Spirit 41”. Kaju meenutab, et ostis maalid sajandivahetusel lihtsalt seepärast, et raamimata lõuendid talle väga meeldisid.

“Käisin neid ka Meeli kodus vaatamas ning otsustasin, et ostan ära. Toona oli ka vaba raha ja võimalusi, ma ei kahelnud hetkegi maalide soetamises,” ütleb Kaju.

Internetis maale pakkuv Urmas Kaju kirjutab müügitutvustuses, et tegemist on moodsa kunstiga, mis sobib väga hästi ilmestama nüüdisaegsusele pretendeeriva firma kontori vestibüüli või tippjuhi kabinetti.

Tingimus on aga suuremate lagedate pindade olemasolu. Kunagi Kaju Püünsi kodu seintel rippunud maalid on praegu ühes advokaadibüroos hoiul. Urmas Kaju oli Eesti Panga presidendi nõunik ja Siim Kallase lähikondlane. Kaju oli koos Kallasega kohtu all seoses 10 miljoni dollari skandaaliga ja mõisteti õigeks.

1996. aastal tegi Kaju Tallinnast koju Viimsisse sõites raske autoavarii, viibis mitu päeva koomas ja kaotas osaliselt mälu. Pärast seda on Kaju olnud seotud üksikute äriprojektidega.