Uuenenud Villa Ammende Pärnus on vist küll eesmärgiks võtnud olla meele järele kõikidele külastajatele. Olgu tegemist puhkajatega, kes suured või väikesed, noored või vanemad, koos terve suure perega või kahekesi. Maitseelamusi pakkuv restoran, sopiline ja suurt lossi meenutav hotell ning mõnusad terrass ja suveaed ootavad suurima rõõmuga kõiki, kel soovi veeta üks mõnus puhkus Pärnus. Nii õnnestuski loo autoril koos perega veeta kahepäevane minipuhkus Eesti suvepealinnas, ööbimisega Villa Ammendes.

Hotellitoad, kus on ruumi kõigile ja natukene jääb veel ülegi!

Meie kuueliikmeline reisiseltskond, milles kaks täiskasvanut ja neli last pooleaastasest kuni 14-aastase noorhärrani, tundis kõige suuremat muret selle üle, kuidas hotellituppa ära mahtuda. Kas mahume? Kes põrandal peab magama? Ja üldse, miks on hotellide peretoad tavaliselt pigem mõõduka suurusega, kus oma nurga leidmine keerukas. Küsimustepilv hajus aga kohe, kui oma tuppa sisse astusime – suur ja ruumikas ning justkui meie perele mõeldud Hermanni peretuba jahmatas meid heas mõttes otsemaid. Kamin, saun, lahtikäiv diivan suurematele lastele ja reisivoodid väiksematele pereliikmetele – pole ju küsimustki, kas mahume, vaid pigem, kes millise koha endale krahmab. Märkimata ei saa jätta ka Villa Ammende tähelepanu väikeste reisisellide suhtes. Nimelt ootab allameetriseid külastajaid toas väike kaisuloom ja võimalus see ka endaga kaasa viia. Seda muidugi juhul, kui vanemad selle mõtte heaks kiidavad. Ja siis need maailma parimad küpsised, mida hotelli perenaine koos oma abilistega meile lauale oli poetanud ... neid võiks vist küll lõputult süüa. Tuba üle vaadatud ja kohvrid lahti pakitud, on aeg minna tutvuma Pärnuga.

Ükskõik millises suunas lähed, ikka on äge

Kui teie pere liiga tihti Pärnus ei käi, siis tea – Villa Ammendest randa on koos lastega umbes kümneminutine teekond. Umbes sama pikk on teekond ka suvepealinna vanalinna. Kuna meie olime võtnud eesmärgiks külastada kindlasti Pärnu randa ja seal elavat elevant-liumäge, siis seadsime sammud ranna poole. Kui sa aga randa minna ei soovi, siis tegelikult on ju Pärnu kandis peretegevusi veel, näiteks Lottemaa, veekeskus või miniloomaaed. Ja kui tahad lisaks rannas elavale elevandile tutvustada lastele veel mõnda võõramaa looma, siis Pärnu lähedalt leiad ka Eesti suurima alpakakasvatuse. Meelelahutust on Pärnus ja selle ümbruses küllaga ning oma leiavad nii rannamõnude nautijad kui ka need, kes muidu pigem ninapidi telefonis passiksid. Siinkohal ka väikene vihje: Villa Ammende pererahvas on täpselt nii sõbralik ja abivalmis, et nende käest võid küsida absoluutselt kõike, näiteks erinevate toredate peretegevuste kohta. Ja samal ajal, kui plaane teiste pereliikmetega kooskõlastad, saad Villa Ammende aias asuvas välikohvikus süüa ühe mõnusa jäätise või midagi toekamat – sõltuvalt ilmast ja isudest!

Pikk päev teeb kõhu tühjaks, aga sellest pole lugu

Kui kõht on tühi, pole head oodata – kes hakkab torisema ning kelle jaoks muutub kõik tore tüütuks ja ebameeldivaks kohustuseks. Sõltuvalt vanusest, loomulikult. Kuna pikk ja kuum suvepäev murdis meie seltskonna kõige väiksema turisti juba teel Villa Ammendesse, sai õhtusööki nautida pereisa koos kolme lapsega. Ilmselt mitte just kõige ootuspärasem õhtusöögiseltskond teenindavale personalile, kuid nende ülimalt soe suhtumine ja sõbralik olek aitasid kiiresti üle saada tundest „kuidas ma nüüd siis ikkagi lähen kolme lapsega à la carte-restorani“. Lastega võib sinna minna vabalt! Menüü on eraldi nii suurtele kui väikestele ja erinevad maitseelamused on garanteeritud nii à la carte õhtusöögimenüü kui ka lastemenüü järgi tellijatele. Peakokk Herkki Ruubel on leidnud mõnusa tasakaalu suurepärasete maitsete, põneva serveeringu ja tervislikkuse vahel. Ja järjekordne väike vihje: muidugi meeldib lastele lastemenüüs pakutav. Selle esmaseks testijaks on olnud peakoka enda laps!

Kui juba vihjamiseks läks, siis järgmine vihje tuleb siit: kui maailmas on üks asi, mis lastele vastukarva, siis on selleks toidu ootamine. Mängleva elegantsiga on Villa Ammende lahendanud ka selle mure. Seni, kuni täiskasvanud saavad toitu oodates ajada täiskasvanute asju (sest ka joogikaart on muljet avaldav), võivad lapsed minna rahumeeli turnima ja kiikuma mänguväljakule, mis restoranist ja hotelli terrassilt kenasti vaadeldav. Tänu sellele on lapsevanematel parasjagu aega ajada klaasikese veini kõrvale omi jutte, sealjuures muretsemata, sest kogu järelkasv on mänguväljakul tähtsaid lasteasju ajamas.

Etteruttavalt võib jagada kiidusõnu ka hommikusöögi kohta, mis koosnes tavapärasest külmlauast ja soojast hommikusöögist, mille jaoks suisa eraldi menüü! Valikus jällegi road, mida söövad nii täiskasvanud kui ka muidu toidu osas suhteliselt valivad lapsed. Lisades sellele võimaluse einet päikesepaistelisel terrassil nautida, on tulemuseks tühjad taldrikud, täis kõhud ja hea tuju.

Õhtusöök lõpetatud ja on aeg pugeda põhku!

Tuppa jõudes oleks tervel meie kambal justkui kokkuleppeliselt juhe seinast tõmmatud. Pikema jututa, aga mis veel tähtsam – vaidluseta – haarati kaisuloomad kaissu ja vajuti varem kokku lepitud kohale magama. Saunamõnud peavad seega ootama järgmist külastust. Ju see uni ikka hea oli, kuivõrd hommikuks olid kõik puhanud nägudega ja häirida ei lastud ennast isegi asjaolust, et ees ootas sõit koju.

Kas me läheme kunagi veel Ammende Villasse? Kindlasti. Tegemist on ikkagi logistiliselt suurepärases kohas asuva hotelliga, kus lisaks oivalisele toidule, mõnusale aiale, põnevale majale ja maailma toredaimale pererahvale on ennekõike väga hea perega olla. Kõik vajalik on käe-jala juures, igale küsimusele on kohe vastus ja murele lahendus. Aga see on ka tegelikult täiesti seletatav, sest Villa Ammende on tõepoolest võtnud eesmärgiks kõikidele meeldida ja teeb seda täiesti suurepäraselt. Aitäh!

Jaga
Kommentaarid