KURZEME (KURAMAA)

Kultuuriline kartulipõld

Venta jõe kaldal Kuldigas asub ebatavaline objekt, nimelt kultuuriline kartulipõld ja raadio, mis töötab spetsiaalselt kartulite jaoks. Kartulipõllu-raadio missioon on edastada head muusikat, teada anda tähtsamatest Läti kultuurisündmustest, ülistada tarkade inimeste mõtteid ning kiita Lätimaa ilu.

Kuramaa viikingite asustusala

Siin pakutakse unikaalset võimalust õppida tundma viikingite elutarkust, kuulata legende ning lihtsalt puhata meeldivalt pere ja sõprade ringis.

See on võimalus tutvuda Grobiņa ajalooliste paikade ja objektidega, millele lõid käed külge just viikingid.

Pavilosta promenaad

Promenaad avati alles hiljaaegu romantilisteks jalutuskäikudeks ja loojangute imetlemiseks. Siit pääseb raskusteta muulidele ning võib jõuda ka Pavilosta koduloomuuseumini.


ZEMGALE

Linde mõisapark

Park on pärit XVII sajandist. Siin tuleks tähelepanu pöörata põnevatele läänepärna istikutele. Pargis on eriline ja ebatavaline aura. Huvi pakuvad ka mõisa barokkstiilis väravad.

Ellīte väävliallika rada

Mööda rada jõuab pühapaigaks peetud väävliallikani. Siin olles võib ju ise järele proovida, kas allikal on tõesti raviomadusi.

Dievdārziņš Iecavas

Iidne paik Iecava jõe kaldal, kust avaneb kaunis vaade jõele ja kirikule. Arvatakse ka, et siin on 1812.a Iecava lahingus langenud Napoleoni ohvitseride matmispaik. Siinseid radu mööda kõndides võib imetleda dolomiidipaljandeid, allikat ja põnevaid puid.


LATGALE

Pērtnieki karjäär

Rēzekne aladel paiknev karjäär pakub lastega peredele ja sõpruskondadele suurepärase võimaluse puhata. Siin on telkimiskohad, kämpingud, palliplatsid ja mänguväljakud lastele. Kalarikastest tiikidest saab kala püüda ning lähedal asuvast kauplusest hõrke kalatooteid osta.

Röstikoda "KUUP"

Röstikoda jutustab Latgale kohvi lugu. See on lugu sellest, kuidas kohvioad jõuavad lõunamaadest Latgalesse, mis on erikohv ning kuidas toimub kohvi röstimine. Siin saab ka kohvi maitsta ning kaasa osta.

Mežsēta hirveaed

Üks esimesi hirveaedu Lätis, kus hetkel elab üle 300 looma, kes on kogu maailmast kokku ostetud. Hirveaed asub eriliselt kaitstud looduskaitsealal ning on loodusesõprade jaoks lausa paradiis. Mežsēta eripakkumine on safariretk läbi hirveaia territooriumi.


VIDZEME

Zilāiskalns

Kocēni vallas asuv 127 m kõrgune mägi on iidne pühapaik. Seal asub keskaegne kalmistu ja looduskaitseala. Mäel asetseb art déco-stiilis veetorn, kust varustati veega turbavabrikut ja küla. Siin asub ka ekspositsioon, mis tutvustab Zilāiskalnsi küla ja ka mäge ennast.

Raunas Staburags

See on unikaalne looduslik objekt, mis on tekkinud pärast jääaega ning kujutab endast allikate poolt paljaks uhutud lubjakivipaljandit ning samuti Lätile iseloomulikku travertiini. See geoloogiline moodustis on umbes 3,5 m kõrge ja 17 m pikk ning on välja kujunenud paljude sajandite jooksul.

Gaujiena loodusrada

Ape piirkonnas asuv loodusrada kulgeb piki Gauja kallast ning möödub vanast Gaujiena mõisaansamblist. Sealt avaneb ka vaade looduslike niitude hooldamiseks mõeldud karjamaadele. Kuue kilomeetri pikkuse raja läbimiseks ja selle nautimiseks kulub umbes 3 tundi.

Allikas: Magnetic Latvia Travel