Samas ei tähenda see, et Trump oleks ametiaja jooksul meeletult rikastunud: tegemist on kogutuluga, mitte kasumiga, vahendab Forbes. Koroonapandeemia pühkis Trumpi äride iga-aastastest tuludest maha lausa 200 miljonit dollarit: enne 2020. aastat teenisid USA 45. presidendi ärid iga aasta umbes 650 miljonit dollarit, kuid koroonapandeemiast räsitud aastal "vaid" 450 miljonit dollarit.

"Koroonapandeemia lööb mind valusalt. Samuti kannatavad ka Hilton ja teised ülemaailmsed suurepärased hotelliketid," kurtis Trump 2020. aasta märtsis pressikonverentsil. "On väga vähe ettevõtteid, millel praegu hästi läheb."

Kõige tulusamad olidki Trumpi golfikuurordid, kuid nende ülalpidamine on kallis. Koroonapandeemia eel hinnati golfikuurortide iga-aastaseks kasumimarginaaliks umbes 20%. Pandeemia ajal olid gulfikuurordid pikka aega suletud, mistõttu nende aastane tulu langes umbes 27%.

Ka Trumpi hotelliärile oli koroonakriis valus. Kui varem oli ta sellelt teeninud umbes 100 miljonit dollarit aastas, siis mullu kukkus tulu ligi kaks korda. Eriti kehvaks tegi Trumpi jaoks olukorra tema hotelliäri kõrge laenukoormus, mistõttu üritas ta enda Washingtonis asuvat hotelli müüa. Keegi sellest siiski pandeemia ajal huvitatud ei olnud. Õigupoolest ei ostetud mullu Trumpi kinnisvara peaaegu üldse. Kui neljal varasemal aastal oli Trump kinnisvara müügist teeninud 32, 53 ja 32 miljonit dollarit, siis mullu teenis ta vaid 435 000 dollarit.