Siiri Tiivits-Puttonen rõhutab, et programmi eesmärk on kaasata naised teekonnale, kus nad saavad teadmised ja oskused roheliste ettevõtete loomiseks. „Programm on suunatud nii alustavatele kui ka kogenud ettevõtjatele,“ ütleb ta ja lisab, et oodatud on osalema ka naised, kes soovivad ametinaistena oma organisatsioonis muutust ellu viia.

Programmi tutvustava avaürituse avab Euroopa Komisjoni siseturu, tööstuse ja ettevõtluse peadirektoraadi peadirektori asetäitja Maive Rute, kes räägib Euroopa roheettevõtluse võimalustest. Avasõnad ütlevad EENA president Ester Eomois ja Coca-Cola Baltikumi valitsussuhete juht Nele Normak.

Oma lugu keskkonnasõbraliku rõivabrändi loomisest jagab programmi patroon, näitleja ja moedisainer Karin Rask. Ülemiste City tegevjuht Ursel Velve räägib ärilinnaku huviäratavast teekonnast roheliseks ettevõtteks.

Programmi raames avavad oma kogemuslood keskkonnasõbralikust ettevõtlusest inspireerivad naisettevõtjad Katarina Papp (RingKarp), Pille Lengi (Tilk!Bio), Mayri Tiido (Materjalivoog), Iti Aavik ja Kadri Viirand (Villapai) ning Ann Runnel (Reverse Resources, 2018. aasta noor naisettevõtja).

Programmi avaüritus toimub reedel, 24. septembril 2021 kell 11.00–12.30 Tallinnas Ülemiste City’s Öpiku konverentsikeskuses ruumis Universum+Galaktika.

Programmi toetab Coca-Cola Fond. Partnerid on Estonian Business School, Ekspress Meedia, Startup Estonia ja Junior Achievement Eesti.

Ajakava

11.05 Programmi laul “Ma olen Maa” esitlus

11.10 Avasõnad ja sissejuhatus – Ester Eomois, Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni (EENA) president

11.15 Programmi toetaja Coca-Cola Fondi tervitus – Nele Normak, Coca-Cola Baltikumi valitsussuhete juht

11.20 Ettekanne “Mida toob rohepööre kaasa väikestele ja keskmistele ettevõtetele?” – Maive Rute, Euroopa Komisjoni siseturu, tööstuse ja ettevõtluse peadirektoraadi peadirektori asetäitja

11.35 Tervitussõnad roheettevõtjalt ja programmi patroonilt – Karin Rask, Karin Rask Design omanik ja roheettevõtja

11.45 Programmi tutvustus ja ülevaade – Siiri Tiivits-Puttonen, programmi “Naised ettevõtluses – ROHELINE JA HOOLIV MAAILM” idee autor ja projektijuht

11.55 Video tervituslugu – Villapai

12.00 Ülemiste City ettekanne teemal “Teekond roheliseks ettevõtteks” – Ursel Velve, Ülemiste City tegevjuht 12.15 Video tervituslugu – RingKarp

12.20 Lõpetussõnad – Ester Eomois