Elamus Spa juhataja Andres Tiik ütles, et tasuta kiirtestid on kaalutletud samm, et hoida oma kliente.

„Kogu COVID-19 kriis, milles me juba poolteist aastat elame, on väga kaootiline ja emotsionaalne. Selles olukorras tegime otsuse, et meie juures on teretulnud kõik kliendid sõltumata nende suhtumisest erinevatesse piirangutesse või vaktsineerimisse. Mustamäe Elamus Spa keskust saavad kasutada kõik inimesed, kellel on ette näida vaktsineerimise tõend, kes on viiruse läbi põdenud või külalised, kes on valmis tegema kohapeal kiirtesti. See kiirtest on nende jaoks alates 24. septembrist tasuta,“ ütles Tiik.

„Meie tublid teenindajad peavad iga päev vaidlema ja põhjendama oma külastajatele riigipoolseid korraldusi teenindusettevõtetele. Meie ei saa ega taha valida pooli, kas vaktsineerida või mitte vaktsineerida — see on iga külastaja enda valik ning selle sammuga soovime anda oma panuse ühiskonda ja vähendada selle lõhestatust. Kiirtestitud inimene saab ise hea emotsiooni ja kaitseb ka teisi külalisi. Loodame sellega anda riigile eeskuju, et kaitsta Eesti majanduse siseturgu ning ehk meie tubli riik tuleb omalt poolt algatusega kaasa,“ lausus Tiik.

Elamus Spa on Eesti suurim spaa ja saunakeskus, mis avati Mustamäel 2018. aasta oktoobris. Tänavu juunis esitas Elamus Spa halduskohtusse kaebuse valitsuse korralduste õigusvastasuse tuvastamiseks osas, millega piirati spaaettevõtjate ettevõtlusvabadust, ning taotleb vastava korralduse tühistamist.