Et eelpool kirjeldatud draamat vältida, tasuks reisikohvri pakkimist alustada juba paar päeva enne väljalendu, et jõuaksid kõik vajalikud esemed üles otsida, pesta, triikida ja parandada ning puuduolevad asjad soetada. Ning kindlasti tasub enne pakkima asumist lugeda läbi käesolev artikkel — leidub äratundmismomente nii meestele kui naistele!

1. Terve kuu jagu aluspesu

5 paari musti, 5 paari värvilisi ja 5 paari mugavaid aluspükse. Kui oled naine, siis veel kõrge värvliga vormiv pesu ja kõigi trussikutega kokku sobivad rinnahoidjad… Kuigi lähed reisile vaid nädalaks, oled kohvrisse pakkinud juba enam kui terve kuu jagu aluspesu. Milleks nii palju?

2. Luksuslikud produktid ja kõikvõimalikud soenguvahendid ja -aparaadid

Kuigi idee hotellitoa mõnusas vannis lebamisest kõlab ahvatlevalt, siis tegelikult pole kellelgi reisil olles aega ega tahtmist vannitoas liialt palju aega veeta. Miniatuursed reisipakendid on küll nunnud, ent tegelikult piisab, kui võtad endaga ühes vaid lemmikšampooni, -palsami ning näopuhastusvahendi ja -kreemi. Dušigeelid, kehavahud ja -koorijad, ihupiimad, õlid, vannipommid, näomaskid ja kogu oma parfüümiriiul jäta koju.

3. Loendamatult ujumisriideid

See punkt puudutab eeskätt naisterahvaid — kui sa oled üks neist, kes enne rannapuhkusele siirdumist ostab vähemalt 10 paari erinevaid bikiine, siis lõpeta kohe ära. Me garanteerime, et sa ei kasuta eluilmas igal päeval erinevat rannakomplekti, kuna sa lihtsalt ei viitsi tervet hotellituba kuivavaid ujukaid täis riputada. Piisab paarist variandist, mis omavahel kokku sobiks.

4. Riided, mida sa ka kodus igapäevaselt ei kanna

Me teame küll, et “puhkuse” sina pole üldse sama, mis “päriselu” sina, aga ega te täiesti kahelt erinevalt planeedilt kah pärit pole. Seega esemed ja värvikombinatsioonid, mida sa iialgi kodus selga panna ei tihka, ei jõua suure tõenäosusega sinu selga ka puhkusel.

5. Riided, mida sa igapäevaselt kodus liiga palju kannad

Täielik vastand eelmisele punktile, aga nii see on — kui kipud olema see, kes veab reisile kaasa kodupusasid ja -särke, et hotellitoas oleks mõnus lebotada, siis avaldame sulle väikese saladuse. Hotellitoas käiakse ringi hommikumantlis või paljalt ning oma koduriietega ei taha sa kuskile avalikku kohta küll sattuda.

6. Trenniasjad

Lubad endale kindlasti, et puhkust pidades lähed igal hommikul hotelliaknast paistvale rannaribale jooksma ja joogatama, aga tegelikult ei maksa sellele lootma jääda, et asjade kohvris nägemine sind imeväel igal hommikul randa jooksma või joogatama ajab. Pigem kirud, mida kõike muud oleks saanud kaasa võtta.

7. Väga pidulikud riided ja kingad

Oleneb muidugi reisi eesmärgist ja sihtkohast, ent tavalisel puhkusel ei tule just kuigi tihti ette olukorda, kus peaksid välja nägema Oscari gala vääriline. Imeilusaid kleite ja ülikondi kohvrisse muljuda on ülimalt moevaenulik, lisaks jätad end ilma võimalusest kohalikke riideid soetada.

8. “Igaks juhuks” soojad (või õhukesed) riided

Riideid tuleks valida reisisihtpunktist lähtuvalt ning isegi parandamatul külmavaresel on tarbetu tassida soojamaareisile “igaks juhuks” sooje riideid. Või “igaks juhuks” rannariideid suusareisile, sest kunagi ju ei tea. Tead küll. Panusta hoopis kihilisele riietusele ja varu esemeid, mida annab omavahel kombineerida ning vajadusel juurde panna või vähemaks võtta.

9. Tehnoloogia

Kui sa oled üks neist inimestest, kes tassib puhkusele kaasa nii oma süle- kui tahvelarvuti, telefoni, GoPro- kui fotokaamera ning lisaks kõigi eelpool nimetatud vidinate laadijad, täidab see kraam turvaliselt pakituna vähemalt ühe pisemat sorti kohvri. Kui sa pole youtuber, on seda kõike liiga palju. Lisaks ahvatlevad sidevahendid sind töist postkasti uudistama ja kõik me teame, kuidas see lõppeb...

10. Sada paari jalanõusid

Me kõik teame, kuidas reisimisel kunagi kõndimisest puudust ei tule — seetõttu ongi mugavad jalanõud number üks asi sinu varustuses. Kuid tegelikult ei maksa jalanõusid kaasa tassida üle kahe paari, sest sa tahad ju ka reisilt neid kaasa osta.

Allikas: The Every Girl