Jäär

Jäär on iseseisev maadeavastaja, kes naudib pidevalt uute tippude vallutamist ning enda proovile panemist. Temaga on puhkusel puhkamine täiesti välistatud, kuna pidevalt on tuli takus ja kiire-kiire. Jäärale on seetõttu vaja leplikku reisikaaslast, kes kõigega vastu vaidlemata kaasa läheks. Kaalud näiteks on justnimelt sellised — nad ei oska kunagi iseseisvalt otsuseid vastu võtta ja on väga rahul, kui keegi teine juhtpositsiooni enda kätte haarab. Lisaks on Kaalud suurepäraseks lepitajaks emotsionaalsetes olukordades, mille Jäär on tekitanud.

Sõnn

Kuna Sõnn on väga kangekaelne, peavad isegi reisil olles kõik nende pilli järgi tantsima ning neid ümmardama. Nad naudivad sensuaalseid ning luksuslikke elamusi, eksootilisi toite ja rahulikku päevitamist privaatses rannas. Kuna Vähid armastavad reisile tuua kaasa koduseid mugavusi, on nad Sõnnile ideaalseks kaaslaseks, sest kummalegi ei pea mitu korda ütlema, et võiks vaatamisväärsuste vahet kappamise asemel hoopis päev otsa basseini ääres kokteile limpsida.

Kaksikud

Sotsiaalse liblika ja igavese üliõpilasena on Kaksikutel pidev oht ära tüdineda ja tujutsema hakata. Nende jaoks on ideaalne reis selline, kus saab pidevalt otsuseid muuta ja spontaansusi sisse pikkida. Kuna Kaksikud tahavad ühel hetkel sinna ja teisel tänna, on ainus, kes selle maratoniga suudab sammu pidada, Ambur, kellel pole midagi selle vastu, et Kaksikud viimase 5 minuti jooksul 7 korda plaane on muutnud — peaasi, et ees ootaks uus ja huvitav elamus.

Vähk

Vähile meeldib kodus istuda ning seetõttu meeldivad neile aeglased, sõbralikud ja hubased paigad, kus on lihtne end mugavalt tunda. Neile ei meeldi planeerida ja logistilised probleemid ajavad neid hulluks, seetõttu on Vähi jaoks tõeliseks naudinguks järgida lihtsalt kellegi teise juhiseid. Neitsi täidab seda rolli suurepäraselt, haarab juhtpositsiooni ja juhib tundlikku Vähki õrnalt ühest päevakava punktist teise. Samal ajal aitab Vähk Neitsi lõõgastuda.

Lõvi

Kui Lõvi uksest sisse astub, kuuleb ja näeb seda terve ruum, mistõttu otsib Lõvi suurt seltskonda ja kärarikast melu, et lasta oma loovusel särada. Kuna Jäär on täpselt sama iseseisev kui Lõvi, ei lase ta Lõvil endale pähe istuda ning rambivalgusest välja lükata. Nende tervislikust konkurentsist võib imesid sündida ning oma jõud ühendades võivad nad koos teineteisele väga kifte ideid pakkuda.

Neitsi

Töönarkomaanist Neitsi puhkas viimati 10 aastat tagasi ja nüüd võtab ka puhkamist kui tööülesannet, joonistades graafikuid ja koostades skeeme. Selles olukorrast välja pääsemiseks ülivajalikku kergemeelsust pakuvad Kaksikud, kes suudavad kõik lahtised juhtmed ühendada. Kuna mõlemat tähemärki valitseb Merkuur, mis on suhtluse, reisi ja kaubanduse planeet, on Kaksikud ja Neitsid mõlemad väga oskuslikud rööprähklejad ja kiired mõtlejad. Suurepärane tiim.

Kaalud

Veenuse poolt juhitud Kaalusid inspireerib ilus, kunst ja harmoonia. Neile ei valmista probleeme reiside vältel palju uusi sõpru leida ning neile meeldivad nii suurlinnad kui loodusimed. Sarnase meelestatusega on maailma suhtes ka Kalad — koos on neil väga lõbus oma lemmik paradiisi otsida. Kuna mõlemad on ka väga rahulikud ja tasakaalukad karakterid, ei teki ühtegi sõnelust.

Skorpion

Üks müstilisemaid tähemärke Skorpion on motiveeritud uurima välja detailide täpsusega kõike kõige kohta. Ta läheb süvitsi ja soovib igal reisil omandada vähemalt ühe uue oskuse. Ideaalis muidugi rohkem. Samasuguse põhjalikkusega suhtub kõigesse ka Kaljukits, kes usub siiralt, et ka puhkamine on raske töö. Ränk matk, ronimine või kanuusõit on ideaalne vaba aja veetmise viis mõlema tähemärgi meelest.

Ambur

Amburil on alati sihikul juba järgmine seiklus ning oma olemuselt on ta tulevikku vaatav. Amburit motiveerivad uued kogemused ja ta uudistab meelsasti tundmatusi, mida teised tähemärgid pelgavad. Veevalaja on Amburile suurepäraseks kaaslaseks, kuna ta on täpselt sama ettearvamatu ja soovib pidevalt eredaid elamusi. Lisaks, kumbki ei solvu, kui teine vaikselt minema imbub, et omaette olla ja avastada.

Kaljukits

Strateegiline Kaljukits ronib iga mäe otsa ja seda vahendeid valimata. Väljakutsed panevad silma särama ja aeg-ajalt vajab ta meeldetuletust, et lõõgastuda võiks ka. Sõnn täidab seda rolli suurepäraselt — oma hedonistlike kalduvustega on suisa ta ainus, kes suudab pinges Kaljukitse päikese kätte peesitama meelitada.

Veevalaja

Veevalajaile meeldivad alternatiivsed giidituurid, mis tutvustavad neile primitiivseid elustiile ning inspireerivad oma igapäevaelu muutma. Otsides pidevalt elu mõtet, pole nad kunagi oma olevikuga kunagi rahul. Skorpion on täpselt sama skeptiline ja kuna tal on väga palju ideid, kuidas reisi ainulaadseks teha, siis otsustavad mõlemad varem või hiljem mugavustsoonist väljuda.

Kalad

Kalad on alati lahendustele orienteeritud ja armastavad üle kõige koostööd. Kuna neile meeldib väga kunst ja ilu, siis samasuguste eelistustega on ka Lõvi, kes on küll tunduvalt ekstravertsem kui Kalad, aga keda samuti tõmbab sotsiaalsetesse situatsioonidesse kui magnetiga. Kalad aitavad Lõvil maha rahuneda ning Lõvid omakorda aitavad Kaladel tempot tõsta.

Allikas: Lonely Planet