Viis soovitust, mida järgida homme algaval koolivaheajal perega soojamaareisile suundudes, annab Confido Meditsiinikeskuse testimistegevuse koordinaator Martin Talu.

"Iga reisi õnnestumises on ettevalmistusel suur roll ning seda eriti praeguses rahvusvahelises tervisekriisis. Samas on olukord riigiti väga erinev ja nii muutuvad ka reeglid ja piirangud igapäevaselt," rõhutab Talu.

"Täna on veelgi olulisem hoolida nii endast kui ka kõigist teistest meie ümber. Just seepärast on hea kontrollida oma tervist nii välisreisile asutades kui enne kodumaist spaa- või teatrikülastust ka siis, kui ükski seadus seda otseselt ei nõua," selgitab Talu, kelle sõnul on regulaarne testimine igati mõistlik ka täisvaktsineeritute puhul.

Reisile suundujaile on Confido eksperdil viis praktilist soovitust:

  • Tehke detailselt selgeks, millised reeglid ja piirangud ootavad teid ees siht- ja ka transiitriikides, mida reisi jooksul külastate. Värske info leiab sellest andmebaasist, mida kasutavad ka kõik rahvusvahelised lennufirmad.
  • Sõlmige kindlasti kogu perele reisikindlustus ning veenduge, et see katab ootamatu positiivse testi tõttu tekkiva reisitõrkega ja/või võimaliku raviga seotud kulud.
  • Testige kogu pere enne reisi ka siis, kui olete vaktsineeritud ja sihtriik testimist otseselt ei nõua, sest nii vähendate ootamatute tõrgete ohtu reisi vältel.
  • Võtke testi tulemust näitav tõend kindlasti kaasa ka paberkandjale välja trükituna, sest andmesidele ei pruugi alati olla kiiret ja mugavat ligipääsu.
  • Testige kogu pere ka pärast reisilt naasmist, sest nii kaitsete kindlamalt enda lähikondseid ja oma laste koolikaaslasi viiruse eest.

Kui sihtriik nõuab või soovite ise saada rahvusvaheliselt kehtiva testimistõendi, siis pakub Confido testimiseks erisoodustusega perepaketti.