Reisijate arv Finavia lennujaamades kasvas juulist septembrini eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes ligi 90%. Lennujaamu läbis kokku 1,5 miljonit inimest.

„Meil on hea meel Soome rohkete rahvusvaheliste lennuühenduste taastumise üle. Näeme inimeste õhinat uuesti reisida, kuna reisipiirangud on kaotatud ja vaktsineeritute protsent kasvab,” rõõmustas Finavia müügi- ja liiniarendamise asepresident Petri Vuori.

„Septembris oli meil Helsingi lennujaamas 20 000 reisijaga päevi ja see on suur tõus madalaima liiklusega päevade võrdluses, mil meil oli vaid 400 reisijat päevas. Trend on positiivne, kuid pandeemiaeelsete päevamahtude, mis ületavad 60 000 reisijat, saavutamiseks on veel pikk tee minna. Meie taastumine jääb teistest Euroopa lennujaamadest endiselt maha,” lisas Vuori.

Jaanuarist septembrini reisis Helsingi lennujaama kaudu üle kahe miljoni reisija, neist 78% välismaale. Rahvusvahelised ümberistumisega lennud Aasia ja Euroopa vahelises lennuliikluses pole veel väikese mahu tõttu taastunud.

„Sel aastal on Soome rahvusvaheliste lendude tipus näha eelkõige Euroopa sihtkohti. Suvest saadik on reisijate seas populaarsed olnud vanad lemmikud — Hispaania ja Kreeka. Edetabelis liiguvad edasi ka Saksamaa ja Rootsi. Linnadest on suurima reisijate arvuga sihtkohad Pariis, Amsterdam ja München.”

Head võimalused kasvuks

„Kui turism jätkab praeguse tempoga taastumist, siis on tuleviku väljavaated meie jaoks positiivsed. Helsingi lennujaama kasvuvõimalustele aitab kindlasti kaasa uue välimusega Terminal2 avamine detsembris, mis tähendab täitsa uut avarat lennujaama sissepääsu, uut saabuvate lendude saali ja multimodaalset reisikeskust, mis ühendab erinevaid transpordiliike. Projekt valmib täielikult aastal 2023. Juba õige pea on meil uus suurepärane lennujaam, mille üle saame uhked olla. ”

Pikaajalised võrdlused näitavad, et reisijate arv jääb pandeemiaeelsest tasemest siiski tublisti alla.

Helsingi lennujaam numbrites 2019 kuni 2021