Juba neljandat aastat toimuva festivali eesmärk on pakkuda terve oktoobrikuu jooksul teistmoodi ettevõtmisi, mis inimesed kodudest välja meelitaksid ja Loode-Eestit külastama kutsuksid. Festivali projektijuht Karet Kõverjalg kinnitas, et kaks esimest festivalinädalat näitavad — inimesed tahavad vabas õhus liikuda ja erilisi elamusi koguda, kindlasti on festivali õnnestumisele lisanud oma panuse nii põnev programm kui ka ilusad ilmad. “Seni toimunud üritustest leidis väga hea vastukaja Pakri poolsaare hiidrahnude retk, tähistaeva pildistamise töötuba Marimetsa rabas, mudatuurid Murru vanglas ja muidugi Paekalda puhkekeskuse korraldatud laternatega ÖÖmatk Murru vanglasse ja valgustatud parveretk Rummu järve sügavustesse. Paekalda üritused osutusid nii menukaks, et korraldajad otsustasid huvilistele vastu tulla ja panna programmi 2 matka juurde. Niisiis toimub 24. oktoobril veel üks Rummu järve parveretk. Need aga, kes eelmisele Murru vangla öömatkale ei mahtunud, saavad minna ka 27. oktoobril,” tutvustas Karet Kõverjalg täienenud festivaliprogrammi.

Porikuu festival kestab veel kaks nädalat, mille jooksul toimub mitmeid matkasid, kontserte ja töötubasid. “Lisaks liikumisrõõmule iseloomustab meie festivali külastajad õpihimu ning erinevad töötoad on samuti osutunud väga populaarseteks,” rääkis Kõverjalg. “Ees seisavad makramee ja paberi valmistamise, kuid ka naeruenergia õpituba, lisaks saab avastada turbaravi saladusi.”

Projektijuht palus kõikidel huvilistel aegsasti end meelepärasele üritusele kirja panna, sest suur osa neist pole massiüritused. Lisaks arvestatakse ürituste läbiviimisel Vabariigi Valitsuse kehtivate korraldustega, et tagada osalejate tervis ja turvalisus. “See tähendab, et muu hulgas on siseruumides toimuvate ürituste korral tarvis näidata COVID tõendit, millega inimene kinnitab, et on vaktsineeritud, tal on kehtiv negatiivne testitulemus või ta on haigusest tervenenud,” märkis Kõverjalg.

Porikuu festivali programmis on ka neid tegevusi, mis kestavad terve kuu ja inimene võib valida ise sobiva päeva. “Näiteks Haapsalus saab terve kuu nautida sügisromantikat jalutuskäigul Mudasalust Haapsallu — vaja läheb nutitelefoni koos GPSiga,” kinnitas Karet Kõverjalg.

Rohkem infot sündmuste ajakava kohta leiad Porikuu festivali kodulehelt.

Festivali korraldamist kaasrahastavad Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfond ja piirkonna omavalitsused.

Vaata galeriid Porikuu senistest sündmustest: