Jada algas Vabaduse väljakul täna kogunenud „vabadusvõitlejatest", kelle sõnad teenindajate suunas panid Tallinna pitsakohta uksi sulgema. Kaasamüügi võimalus aga jäi ning ühes Facebooki-grupis tehtud üleskutse tulemusel telliti neilt peagi 40 pitsat, mis saadeti Lääne-Tallinna Keskhaigla poole. Tõenäoliselt jätkub annetatud raha ka teiste pealinna haiglate jaoks. Loe lugu siit. Facebooki grupp sai selle tulemusel ka ohtralt liikmeid juurde.

Selle aktsiooni tulemusena on nii Tartus kui Tallinnas avatud veel mõned algatused, mis kutsuvad üles tooma meedikutele kohvi, teed ja šokolaadi.

Ühes blogis täna tehtud üleskutse kõlab:

„Igaühel meist on omad nipid, kuidas saada pikkade tööpäevade käigus energiat juurde. Tassike teed või kohvi ja amps šokolaadi on aga ilmselt universaalseim vahend. Väike toetav sõna või tegu lisab sellele indu juurde.

Kui soovid Tartu Ülikooli kliinikumi rahvale veidikesegi pai teha, siis too hea kvaliteediga, pika säilivusajaga ja korralikus pakendis teed, kohvi või šokolaadi Tartu Gambrinuses olevasse kogumispunkti (Rüütli 18, iga päev 14-22.00). Kogumiskampaania kestab nädal aega, seejärel viime kogu selle headuse Kliinikumi kohale (tee, kohvi ja šokolaadi soov on välja uuritud Kliinikumi enda rahva käest).

Kui leiad, et sul on lihtsam toetada rahaliselt, siis sama eesmärgi nimel kogub raha teine Rüütli tänava asukas Mario Raul Pizzolante Pires, kes avas selle jaoks eraldi arve EE167700771006868834 (makse selgitus „TÜK personali toetuseks", kogunenud vahenditest ja tehtud kulutustest tuleb avalik aruanne)

Tallinnas tegi sama üleskutse Georgia Tavern Tbilisi

Veel hiljuti Varro Vooglaiu välja viskamisega tuntust kogunud Gruusia tavern sai Tartu aktsioonist teada ning haaras võimalusest kinni. Nemad koguvad teed, kohvi ja šokolaadi Ida Tallinna Keskhaigla COVID-19 osakonna rahvale.

Kusjuures nii Gambrinus Tartus kui Tbilisi Tallinnas asuvad aadressil Rüütli 18.

Jaga
Kommentaarid