Aadressil Kaarli puiestee 2 asuv toidukoht Pizza Americana pidi eile uksed sulgema, sest Vabaduse väljakul protesteerinud kliendid keeldusid maski kandmast ja käitusid teenindajatega inetult.

Facebooki grupis „Uhhuude ja Külahullude Entsüklopeedia" tehti üleskutse saata Pizza Americana restoranist Tallinna meedikutele pitsasid. Kui esialgu koguti 500 eurot, siis praeguseks on koos juba 4000 eurot. Kogutud raha eest ostetakse kingitusi haiglatele üle Eesti.

Grupi asutaja ütles Ärilehele antud kommentaaris, et nemad on terve mõistuse pooldajad. Algatus on pannud ka teisi inimesi raha korjama. Tema sõnul seisneb ainus murekoht selles, et paljud rahakogujad on üksikisikud. Sellega kaasnevad ohud, et keegi võib raha pahatahtlikult endale jätta.

Kui eile hommikul oli Uhhuude ja Külahullude Entsüklopeedial 1700 liiget, siis praeguseks on kommuuniga liitunud juba 4000 inimest.

Tartu Ülikooli Kliinikumi toetuseks on raha asunud koguma ka baaride Pirogov ja Zavood omanik Mario Pizzolante. "Esialgne eesmärk on osta TÜK Covid-osakondade ja ka muudele töötajatele kohvi, teed, ja šokolaadi," ütleb ta.

Pizzolante sõnul on raha kogunenud 5500 eurot ja ilmselt saab sihiks võtta 100kg kohvi, 100 karpi teed ja 100kg šokolaadi ja muid maiustusi.

Mario Pizzolante postitus.

Jaga
Kommentaarid