Saksamaa justiitsministeeriumi lehe oksjonikeskkonnas algatati täna kuus erinevat oksjonit, milles müüakse kokku 4 bitcoin'i. Kuigi ühe bitcoin'i eest tuleb CoinGecko andmetel erinevatel platvormidel välja käia ligi 62 800 dollarit, siis Saksamaa oksjonikeskkonnas oli bitcoin'i alghinnaks seatud 42 400 eurot ehk ligi 49 292 dollarit ning poole bitcoin'i hinnaks 21 200 eurot. Odav hind tõi ligi hulgaliselt soovijaid.

Nüüdseks on hinnad aga kerkinud. Terve bitcoin'i hinna on 29 pakkujat kergitanud 54 520 euroni ehk 63 382 dollarini. Teise tervena müüdava bitcoin'i hind on kerkinud 56 090 euroni.

Bitcoin'id pani oksjonile Saksamaa liidumaa Nordrhein-Westfaleni justiitsministeerium, mis on rahvaarvult Saksamaa suurim liidumaa. Bloombergi sõnul oli ministeerium tekkinud huvist ja kõnedest üllatunud. Esimese päevaga registreerus platvormile ligi 4000 uut kasutajat.

Bitcoin'id saadi kätte seoses erinevate küberkuritegudega, mis pandi toime peamiselt tumeveebis, kirjutab Bloomberg. „Iga kriminaalvõrgustikust eemaldatud euro aitab neid nõrgestada,” teatas justiitsministeerium Twitteris.

Lisaks bitcoin'idele saab oksjonikeskkonnas pakkuda ka mööblile ning autodele. Pakkumisel on näiteks Mercedes Benz, Lotus, Audi ja muud.